Кабачки по-київськи
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки по-київськи - чудова закуска, особливо в зиязикай час. Як чудово відкрити ароматну баночку, пахучу зеленню і часником. Цей рецепт я дізналася в Києві і тепер ділюся з вами.
Кабачки по-киевски відмінна гостра закуска, яку можна заготовити на зиму. При приготуванні кабачків по-киевски головне акуратно обсмажити кабачки до золотистого кольору і стежити, щоб вони не підгоріли. Треба щільно укласти кабачки по киевски в сухі банки, перекладаючи часником і зеленню. Можете додати будь-яку іншу зелень на свій смак. Зробіть маринад: в гарячу воду (півсклянки) додайте оцет, масло і сіль за смаком: має бути схоже на розсіл. Банки з кабачками по-київськи потрібно простерилізувати у киплячій воді 15-20 хвилин. Смачного!
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Масло рослинне - 150 мілілітрів(120 г - маринад, 30 г - для обжарки.)
- Часник - 1 штука (головка)
- Зелень петрушки - 1 штука (пучок)
- Зелень кропу - 1 штука (пучок)
- Оцет фруктовий - 14 склянок
- Сіль - 12 грам (за смаком)
Взяти стиглі кабачки, помити, обсушити.
Кабачки нарізати кільцями.
Кабачки запихаючись на маслі посолити, поперчити.
Зелень крупно порізати, часник розтерти.
Кабачки укласти в чисті банки, перекладаючи зеленню і часником, залити олією з оцтом, пастерезовать і закатати.