М'ясо, мариноване в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати м'ясо, мариноване в кефірі. Рецепт підходить як для запікання будинку, так і для шашлику на пріроде.В осінньо-зиязикай період я балую домашніх блюдом з духовки.
М'ясо в кефірі виходить дуже м'яким і ніжним. А якщо підібрати спеції з ароматом димку, то готову страву практично нічим не відрізняється від смачного річного шашличка з золотистою хрусткою скоринкою. М'ясо в кефірі прекрасно поєднується з овочами, картопляними часточками або відвареним рисом.
1. Промиваємо м'ясо, висушуємо паперовим рушником, ріжемо на шматочки середнього розміру.
2. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями трохи менше сантиметра товщиною.
3. Викладаємо в більшу ємність, чергуючи, шари м'яса і цибулі, нарізаної кільцями. Посипаємо сіллю, перцем або сумішшю пряних трав.
4. Заливаємо отримані шари кефіром, щоб він повністю покрив м'ясо. Ми залишаємо маринуватися на 5-6 годин (можна на ніч).
5. Шматочки м'яса викладаємо на деко в один шар. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо. Після маринування в кефірі м'ясо готується дуже швидко. Вже через 20-25 хвилин чудове м'яке м'ясо буде на вашому столі. За бажанням до м'яса можна покласти і шматки цибулі.
Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню.
- Свинина - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кефір - 700 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. Промиваємо м'ясо, висушуємо паперовим рушником, ріжемо на шматочки середнього розміру.
2. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями трохи менше сантиметра товщиною.
3. Викладаємо в більшу ємність, чергуючи, шари м'яса і цибулі, нарізаної кільцями. Посипаємо сіллю, перцем або сумішшю пряних трав.
4. Заливаємо отримані шари кефіром, щоб він повністю покрив м'ясо. Ми залишаємо маринуватися на 5-6 годин (можна на ніч).
5. Шматочки м'яса викладаємо на деко в один шар. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо. Після маринування в кефірі м'ясо готується дуже швидко. Вже через 20-25 хвилин чудове м'яке м'ясо буде на вашому столі. За бажанням до м'яса можна покласти і шматки цибулі.
Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню.