Мариноване м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати дійсно смачне м'ясо, необхідно його спочатку замаринувати. Маринад робить м'ясо м'якше і соковитіше, покращує смак і аромат. Розповім, як приготувати мариноване м'ясо.
Як кислоти можна використовувати лимонний сік, оцет, червоне або біле вино. З масел найкраще підходить оливкова олія і, звичайно, трави і спеції. Якщо ви любите гострий смак м'яса, можна додати в маринад гострий перець або соус "табаско", а якщо це баранина, то не завадить ложка гірчиці.
- Червоне м'ясо - 1 кілограм (яловичина, баранина)
- Масло оливкове - 50 грам
- Оцет винний червоний - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Розмарин свіжий - 1 штука
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Часник - 2 часточки
1
Часточки очищеного часнику роздушіть лезом ножа.
2
Змішайте всі інгредієнти маринаду в пластиковому контейнері.
3
М'ясо промийте під холодною проточною водою.
4
Покладіть м'ясо так, щоб воно повністю було покрито маринадом.
5
Накрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на час, необхідне для маринування.
6
Наприклад, червоне м'ясо необхідно маринувати від 4 до 6 годин; баранина повинна пролежати в маринаді 6 годин; стейкам, які будуть готуватися на сковороді або на грилі, досить маринуватися протягом 2-х годин.