М'ясний рулет з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне, майже святкова страва. Чим подавати на гарнір відварений рис і котлети - приготуйте краще ось такий рулет. Він буде і смачніше, і швидше, і нарядно. Та ще й час заощадите!
Зі звичайних продуктів можна приготувати не тільки звичайне блюдо, наприклад - котлети з гарніром з вареного рису, але і ось таке, майже святкова страва. І часу на його приготування у вас піде менше, ніж якби ви стояли біля плити і смажили котлети. Рулет буде смачним і холодним, і гарячим. Ви не знали, як приготувати м'ясний рулет з рисом? значить, цей рецепт ви знайшли вчасно і приготуєте це смачне і ситне блюдо на радість всій родині. Хай щастить!
- М'ясо - 800-900 грам (яловичина, свинина)
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйце - 3 штуки(1 - в фарш, 2 - зварити)
- Білий хліб - 2 штуки (невеликих скибочки)
- Сир - 75 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
Насамперед відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді рис. Якщо він у вас трохи перетравиться - нічого страшного.
М'ясо, разом з половинкою цибулини і розмоченим хлібом, прокручуємо через м'ясорубку. Додаємо сіль, перець і ретельно вимішуємо разом з сирим яйцем.
Очищаємо зварені круто яйця, дрібно їх нарізаємо. Сир натираємо на середній тертці. Змішуємо відварений рис, яйця і сир. Можна додати трохи подрібненої сухої або свіжої зелені.
Застеляємо стіл харчовою плівкою або фольгою і викладаємо прямокутним пластом, товщиною приблизно 1 см., підготовлений м'ясний фарш.
Тепер викладаємо на м'ясний пласт начинку. Можна залишити її тільки по центру, а можна розрівняти по всій поверхні м'ясного пласта, залишивши вільне місце з одного краю.
І формуємо рулет, щільно скручуючи його. Заліпимо краю рулету і сформуємо рівну товсту ковбаску.
Рулет будемо випікати закритим в фользі. Щільно вкутуємо рулет у фольгу, закручуємо кінці. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час. Потім відкриваємо верх рулету.
Поливаємо рулет соком, який з нього виділився при запіканні і відправляємо назад в духовку ще хвилин на 15-20 для утворення рум'яної скоринки.