М'ясний торт з рисом «Голубчик»
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите голубці, але не любите їх загортати, тоді цей рецепт просто створений для вас. М'ясний торт з рисом "голубчик" до смаку як голубці, але його приготування займає набагато менше часу.
Хочете розповім вам, як приготувати м'ясний торт з рисом "голубчик"? Готується він дуже просто, а за смаком нагадує голубці, але часу на його приготування піде набагато менше. Особливо цей рецепт м'ясного торта з рисом сподобається тим, хто любить звичайні голубці, але не любить їх загортати, як я. Торт виходить соковитим і смачним!
- Фарш - 500 грам
- Мал - 2/3 склянки
- Морква - 3-4 штук
- Капустяне листя - 6-8 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Домашній кетчуп - 500 мілілітрів(150 мл - в зажарку (або 2 помідора), 350 - в заливку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - 1/3 чайних ложки (приправи для м'яса)
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
Ось такий невеликий набір продуктів нам необхідний для приготування м'ясного торта.
Насамперед нам необхідно відварити практично до повної готовності, а потім остудити рис.
Далі в киплячу воду відправляємо капустяне листя і відварюємо їх до м'якості.
Морквину натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібно.
У фарш додаємо сіль, перець, нарізану цибулю і улюблені спеції. У мене це хмелі-сунелі. Добре перемішуємо фарш.
На сковороді розігріваємо 2 ст. Ложки рослинної олії і додаємо моркву. Обсмажуємо її на невеликому вогні кілька хвилин. Потім додаємо домашній кетчуп або подрібнені помідори і тушкуємо до готовності моркви.
Остиглий рис додаємо до фаршу і перемішуємо все до однорідної маси.
Форму або сковороду змащуємо рослинним маслом і викладаємо капустяне листя. Потім викладемо половину начинки з рису з фаршем.
Далі викладаємо половину морквини і знову капустяне листя. Повторюємо шари ще раз.
Для заливки можна використовувати томатну пасту розведену водою, яка залишилася від відварювання капусти. Але я взяв домашній кетчуп і змішав його зі сметаною, додавши трішки води. Вийшло дуже смачно.
Заливаємо торт заливкою і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо м'ясної торт близько 1 годину. Але стежте за готовністю свого торта, адже духовки у всіх різні!
Готовий м'ясний торт з рисом "голубчик" можна подавати відразу на стіл гарячим або ж остудити. Він смачний і в гарячому, і в холодному вигляді.