Рецепт М'ясний торт з рисом «Голубчик» фото

М'ясний торт з рисом «Голубчик»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш, Крупи
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Ви любите голубці, але не любите їх загортати, тоді цей рецепт просто створений для вас. М'ясний торт з рисом "голубчик" до смаку як голубці, але його приготування займає набагато менше часу.

Хочете розповім вам, як приготувати м'ясний торт з рисом "голубчик"? Готується він дуже просто, а за смаком нагадує голубці, але часу на його приготування піде набагато менше. Особливо цей рецепт м'ясного торта з рисом сподобається тим, хто любить звичайні голубці, але не любить їх загортати, як я. Торт виходить соковитим і смачним!

  • Фарш - 500 грам
  • Мал - 2/3 склянки
  • Морква - 3-4 штук
  • Капустяне листя - 6-8 штук
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Домашній кетчуп - 500 мілілітрів(150 мл - в зажарку (або 2 помідора), 350 - в заливку)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Спеції - 1/3 чайних ложки (приправи для м'яса)
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
м'ясний торт з рисом
Ось такий невеликий набір продуктів нам необхідний для приготування м'ясного торта.
м'ясний торт з рисом
Насамперед нам необхідно відварити практично до повної готовності, а потім остудити рис.
м'ясний торт з рисом
Далі в киплячу воду відправляємо капустяне листя і відварюємо їх до м'якості.
м'ясний торт з рисом
Морквину натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібно.
м'ясний торт з рисом
У фарш додаємо сіль, перець, нарізану цибулю і улюблені спеції. У мене це хмелі-сунелі. Добре перемішуємо фарш.
м'ясний торт з рисом
На сковороді розігріваємо 2 ст. Ложки рослинної олії і додаємо моркву. Обсмажуємо її на невеликому вогні кілька хвилин. Потім додаємо домашній кетчуп або подрібнені помідори і тушкуємо до готовності моркви.
м'ясний торт з рисом
Остиглий рис додаємо до фаршу і перемішуємо все до однорідної маси.
м'ясний торт з рисом
Форму або сковороду змащуємо рослинним маслом і викладаємо капустяне листя. Потім викладемо половину начинки з рису з фаршем.
м'ясний торт з рисом
Далі викладаємо половину морквини і знову капустяне листя. Повторюємо шари ще раз.
м'ясний торт з рисом
Для заливки можна використовувати томатну пасту розведену водою, яка залишилася від відварювання капусти. Але я взяв домашній кетчуп і змішав його зі сметаною, додавши трішки води. Вийшло дуже смачно.
м'ясний торт з рисом
Заливаємо торт заливкою і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо м'ясної торт близько 1 годину. Але стежте за готовністю свого торта, адже духовки у всіх різні!
м'ясний торт з рисом
Готовий м'ясний торт з рисом "голубчик" можна подавати відразу на стіл гарячим або ж остудити. Він смачний і в гарячому, і в холодному вигляді.

Схожі рецепти