М'ясний рулет з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна ідея - замінити звичайне картопляне пюре і котлети з м'ясного фаршу на смачний і ситний м'ясний рулет з картоплею. Зручно готувати в дорогу, на роботу і для домашньої вечері.
М'ясний рулет можна приготувати з будь-якою начинкою і з різного м'яса. Але я хочу вам запропонувати простий рецепт приготування м'ясного рулету з картоплею для смачного сімейної вечері або для перекусу на роботі. Таким рулетом пригощає мене мама, коли я приходжу до неї в гості. М'ясний рулет робиться не з цілісного шматка м'яса, а з м'ясного фаршу, так легше і простіше. Нічого складного в приготуванні немає, але рулет виходить соковитим і ситним. Як приготувати м'ясний рулет з картоплею, дивіться і запам'ятовуйте прямо зараз!
- М'ясний фарш - 600 грам
- Картопля - 6-7 штук
- Яйце - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Гриби - 300 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
Для начинки м'ясного рулету нам знадобиться картопляне пюре. Так що ставимо варитися картопля, а тим часом обсмажити гриби з цибулею, якщо ви захочете ускладнити начинку. Якщо хочете без грибів, опускаєте цей процес.
У м'ясний фарш (у мене змішаний навпіл: яловичий і свинячий) додамо яйця, подрібнений в блендері або дрібно порізану цибулю, часник, подрібнений через прес, сіль і перець. Добре вимішуємо фарш до однорідності.
Картопля тим часом уже готовий, зробимо пюре за допомогою толкушки.
До картопляного пюре додамо смажені гриби з цибулею, все добре перемішати.
Розстеліть фольгу на столі, викладіть на неї фарш, надайте йому форму прямокутного пласта. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Тепер зверху на фарш викладаємо злегка остигле пюре з грибами.
Сформуйте рулет, загорніть його у фольгу, але так, щоб потім було легко її зняти.
Покладіть рулет на деко або в форму, помістіть в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
Для 10 хвилин до кінця готування акуратно зніміть фольгу, щоб м'ясний рулет трохи підрум'яниться. Ще можна змастити вгору яйцем. Коли верх трішки зажарився, наш м'ясний рулет з картоплею готовий. Подавайте на стіл в гарячому або холодному вигляді.