М'ясні кульки в пряному соусі
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні кульки в пряному соусі - дуже смачне і ситне блюдо домашньої кухні, яке готується з досить простих інгредієнтів - фаршу і овочів.
Бувають страви зайве прості і примітивні, бувають страви надмірно гурманські і складні. М'ясні кульки в пряному соусі - це щось посередині. З одного боку, всі інгредієнти доступні і прекрасно відомі. З іншого боку, спосіб приготування досить оригінальний, а саме блюдо виходить несподівано смачним. Так що м'ясні кульки в пряному соусі - це відмінний варіант для хорошого сімейного вечері, коли і зовсім що потрапило готувати рука не піднімається, і готувати вишукані страви часу немає.
- Фарш м'ясний - 350 грам
- Часник - 6 зубчиків(3 - в кульки, 3 - в соус)
- Хлібна крихта - 35 грам
- Спеції для фаршу - - За смаком (мускатний горіх, обкладинка, koriandr)
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Вино біле сухе - 125 мілілітрів
- Томати у власному соку - 400 грам
- Бульйон - 125 мілілітрів
- Горох заморожений - 80 грам
Змішуємо фарш, крихти, 3 подрібнених зубчики часнику, спеції для фаршу, сіль і перець.
Гарненько вимішуємо фарш руками.
Накриваємо фарш харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на півгодини.
Тим часом обсмажити в олії до прозорості крупно нарізану цибулю.
Потім додаємо в сковороду крупно нарізаний часник. Перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
Збільшуємо вогонь. Вливаємо в сковороду вино і починаємо випаровувати його.
Через 3-4 хвилини додаємо в сковороду томати, бульйон, сіль і перець. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 на слабкому вогні.
Нарешті, додаємо в соус стручки гороху (або можна просто заморожений горошок), перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин під кришкою на повільному вогні.
В цей час дістанемо з холодильника фарш, сформуємо з нього м'ясні кульки і обсмажити їх з усіх боків до готовності.
Готові м'ясні кульки кладемо в соус, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще хвилин 5, не більше.
Знімаємо з вогню і подаємо. Смачного!