Рецепт Раки в пряному соусі фото

Раки в пряному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Рак
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На природу

Рецепт раків в пряному соусі - для всіх поціновувачів цього незаслужено вийшов з моди продукту. Кращою закуски під пиво і уявити не можна!

Ось такими яскравими, смачно пахнуть, і повинні бути раки, які провокують нас на добрі посиденьки з кухликом пивка. Погодьтеся - приготувати в домашніх умовах раків в пряному соусі досить легко. Цей простий рецепт дозволить вам насолодитися і процесом готування, і смаком кінцевого продукту. Гарного вам вечора!

  • Раки - 10 штук
  • Вино - 1, 5 склянки( біле сухе)
  • Вершкове масло - 150-200 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Кмин - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1-2 штук
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Зелень петрушки, кропу - 100 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (сіль за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Перець гострий - 1 щіпка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
раки в пряному соусі - фото крок 1
Гарненько промити раків і злегка обсушити.
раки в пряному соусі - фото крок 2
Сковороду з вершковим маслом і порізаним часником ставимо на плиту. Поки часник віддає маслу свій смак і запах, займаємося підготовкою зелені.
раки в пряному соусі - фото крок 3
Викладаємо раків на сковороду з маслом і часником і обсмажуємо їх до рівномірного оранжевого кольору.
раки в пряному соусі - фото крок 4
Додаємо в сковороду з раками спеції, перемішуємо і прожарюємо ще хвилин 5.
раки в пряному соусі - фото крок 5
Заливаємо вміст сковороди вином, додаємо сіль і зелень.
раки в пряному соусі - фото крок 6
Додаємо зелень петрушки і кропу і закриваємо кришкою. Ми залишаємо на маленькому вогні хвилин на 15-20.
раки в пряному соусі - фото крок 7
Вивуджуємо раків і подаємо на стіл, посипавши зеленню. Бульйон, що процідити і подати в глибокій чашці. Можна зробити соус погустіше. У проціджений бульйон додати борошно, змішану з ложкою вершкового масла. Дати соусу прокипіти кілька хвилин. Подати з хлібом або коржиками, які умочують в соус.

Схожі рецепти