Раки в пряному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт раків в пряному соусі - для всіх поціновувачів цього незаслужено вийшов з моди продукту. Кращою закуски під пиво і уявити не можна!
Ось такими яскравими, смачно пахнуть, і повинні бути раки, які провокують нас на добрі посиденьки з кухликом пивка. Погодьтеся - приготувати в домашніх умовах раків в пряному соусі досить легко. Цей простий рецепт дозволить вам насолодитися і процесом готування, і смаком кінцевого продукту. Гарного вам вечора!
- Раки - 10 штук
- Вино - 1, 5 склянки( біле сухе)
- Вершкове масло - 150-200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Кмин - 1 щіпка
- Гвоздика - 1-2 штук
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Зелень петрушки, кропу - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (сіль за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Перець гострий - 1 щіпка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Гарненько промити раків і злегка обсушити.
Сковороду з вершковим маслом і порізаним часником ставимо на плиту. Поки часник віддає маслу свій смак і запах, займаємося підготовкою зелені.
Викладаємо раків на сковороду з маслом і часником і обсмажуємо їх до рівномірного оранжевого кольору.
Додаємо в сковороду з раками спеції, перемішуємо і прожарюємо ще хвилин 5.
Заливаємо вміст сковороди вином, додаємо сіль і зелень.
Додаємо зелень петрушки і кропу і закриваємо кришкою. Ми залишаємо на маленькому вогні хвилин на 15-20.
Вивуджуємо раків і подаємо на стіл, посипавши зеленню. Бульйон, що процідити і подати в глибокій чашці. Можна зробити соус погустіше. У проціджений бульйон додати борошно, змішану з ложкою вершкового масла. Дати соусу прокипіти кілька хвилин. Подати з хлібом або коржиками, які умочують в соус.