Раки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Раки з незапам'ятних часів входили в меню російської людини. Як їх тільки не готують - і смажать, і варять, і тушкують. Давайте усложним простий рецепт і приготуємо раків в томатному соусі. Це смачно!
Рецепт приготування раків в томатному соусі мені розповіла знайома козачка з берегів Дону. В раках там знають толк. На початку минулого століття ловля раків в тих краях була поставлена на широку ногу. Звичайно, купити готових раків можна і в магазині, але самому приготувати делікатес набагато цікавіше і смачніше. Мій рецепт раків в томатному соусі з фото допоможе в цьому. Раки, приготовані за цим рецептом відмінна закуска. Подайте соус, в якому варилися раки, в окремому посуді і макайте в нього хліб. Ну дуууже смачно
- Раки - 1 кілограм
- Бекон - 70 грам
- Цибуля - 1 штука
- Перець гіркий - 1 штука (маленький)
- Помідори - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 100 грам
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
В першу чергу необхідно очистити раків від гіркої їх частини. Беремо за середину хвостика і витягуємо анальну кишку.
Розтоплюємо вершкове масло на сковорідці і обсмажуємо раків до тих пір, поки вони не змінять колір. Готові екземпляри складаємо в каструлю.
На маслі, що залишився від смаження раків, підсмажуємо дрібно порізану цибулю.
Маленькими кубиками нарізаємо бекон.
У блендері подрібнюємо помідори.
Відправляємо бекон до цибулі, трохи обсмажуємо. Додаємо подрібнені помідори і вино. Солимо. Даємо закипіти.
Заливаємо обсмажених раків соусом, солимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10 після закипання.