Рецепт Раки в томатному соусі фото

Раки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Рак
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На вечерю , На святковий стіл , День народження
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Раки з незапам'ятних часів входили в меню російської людини. Як їх тільки не готують - і смажать, і варять, і тушкують. Давайте усложним простий рецепт і приготуємо раків в томатному соусі. Це смачно!

Опис приготування:

Рецепт приготування раків в томатному соусі мені розповіла знайома козачка з берегів Дону. В раках там знають толк. На початку минулого століття ловля раків в тих краях була поставлена ​​на широку ногу. Звичайно, купити готових раків можна і в магазині, але самому приготувати делікатес набагато цікавіше і смачніше. Мій рецепт раків в томатному соусі з фото допоможе в цьому. Раки, приготовані за цим рецептом відмінна закуска. Подайте соус, в якому варилися раки, в окремому посуді і макайте в нього хліб. Ну дуууже смачно

  • Раки - 1 кілограм
  • Бекон - 70 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець гіркий - 1 штука (маленький)
  • Помідори - 0, 5 кілограма
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вино біле сухе - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
раки в томатному соусі - фото крок 1
В першу чергу необхідно очистити раків від гіркої їх частини. Беремо за середину хвостика і витягуємо анальну кишку.
раки в томатному соусі - фото крок 2
Розтоплюємо вершкове масло на сковорідці і обсмажуємо раків до тих пір, поки вони не змінять колір. Готові екземпляри складаємо в каструлю.
раки в томатному соусі - фото крок 3
На маслі, що залишився від смаження раків, підсмажуємо дрібно порізану цибулю.
раки в томатному соусі - фото крок 4
Маленькими кубиками нарізаємо бекон.
раки в томатному соусі - фото крок 5
У блендері подрібнюємо помідори.
раки в томатному соусі - фото крок 6
Відправляємо бекон до цибулі, трохи обсмажуємо. Додаємо подрібнені помідори і вино. Солимо. Даємо закипіти.
раки в томатному соусі - фото крок 7
Заливаємо обсмажених раків соусом, солимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10 після закипання.

Схожі рецепти