Рецепт Раки на сковороді фото

Раки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морепродукти, Часник, Рак
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На швидку руку, На святковий стіл

Раки - одне з небагатьох страв, приготувати яке дуже просто і неймовірно смачно. У більшості випадків раків відварюють, я ж хочу поділитися рецептом, як приготувати раків на сковороді.

Особливу увагу варто приділити вибору самих раків. Якщо ви не ловите їх самі, то при покупці вибирайте живих раків. Перед очищенням раків потрібно потримати в чистій воді протягом декількох годин, щоб вони простіше відмивалися. А потім вже приступати до приготування. Готувати їх можна безліччю способів, але смажені раки - це оригінальний спосіб, який сподобається багатьом, особливо любителям пива.

  • Раки - 20 штук
  • Соєвий соус - 500 мілілітрів
  • Соус чилі - 150 мілілітрів
  • Табаско - 10 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 100 грам
1
Часник пропустіть через часниковий прес і змішайте з усіма компонентами в сковороді.
2
Помийте добре раків і підготуйте їх до приготування.
3
Змішайте в глибокій сковороді все рідкі інгредієнти і додайте часник. Закип'ятіть соус і опустіть в нього раків.
4
Підсмажуйте їх на середньому вогні 10 хвилин з обох сторін.
5
При подачі можна раків скропити соком лимона. Смачного!

Схожі рецепти