Раки по-святковому
(покроковий рецепт з фото)
Любителям морепродуктів пропоную дуже оригінальний і неймовірно цікавий варіант, як приготувати раків по-святковому з качанами кукурудзи і ароматними спеціями.
Якщо ви ще не пробували готувати раки по-святковому в домашніх умовах з кукурудзою, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Традиційний варіант з кропом, безумовно, хороший, але чому б не спробувати що-небудь новеньке.
- Раки - 2 кілограма
- Кукурудза - 3-4 штук
- Спеції - За смаком (аніс, мелений часник, сіль і т.Д.)
- Лимон - 1 штука
1. Влийте у велику каструлю воду, поставте її на вогонь.
2. Додайте сіль, перець гострий червоний, часник мелений, koriandr. Чим більше спецій ви будете використовувати за рецептом приготування раків по-святковому, тим смачніше вийде блюдо.
3. Покладіть в воду лавровий лист, нарізаний скибочками лимон, koriandr, Кмин і анісу. Це додасть особливий аромат і смак раків.
4. Після закипання викладіть в каструлю качани кукурудзи, нарізані на 2-3 частини.
5. Проваріть кукурудзу до м'якості, а потім опустіть раки. Накрийте каструлю кришкою - і через 5 хвилин зніміть з вогню.
6. Злийте воду, і після відправте все знову в каструлю.
7. Акуратно дістаньте лимони, вичавіть їх сік на блюдо. Накрийте каструлю чистим рушником і кришкою. Нехай раки по-святковому в домашніх умовах просочаться ароматами і соком протягом ще кількох хвилин. При бажанні перед подачею можна додати трохи свіжої зелені.