Рецепт Раки по-святковому фото

Раки по-святковому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Рак
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На святковий стіл, День народження
Страви цілком

Любителям морепродуктів пропоную дуже оригінальний і неймовірно цікавий варіант, як приготувати раків по-святковому з качанами кукурудзи і ароматними спеціями.

Якщо ви ще не пробували готувати раки по-святковому в домашніх умовах з кукурудзою, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Традиційний варіант з кропом, безумовно, хороший, але чому б не спробувати що-небудь новеньке.

  • Раки - 2 кілограма
  • Кукурудза - 3-4 штук
  • Спеції - За смаком (аніс, мелений часник, сіль і т.Д.)
  • Лимон - 1 штука
раки по-святковому - фото крок 1
1. Влийте у велику каструлю воду, поставте її на вогонь.
раки по-святковому - фото крок 2
2. Додайте сіль, перець гострий червоний, часник мелений, koriandr. Чим більше спецій ви будете використовувати за рецептом приготування раків по-святковому, тим смачніше вийде блюдо.
раки по-святковому - фото крок 3
3. Покладіть в воду лавровий лист, нарізаний скибочками лимон, koriandr, Кмин і анісу. Це додасть особливий аромат і смак раків.
раки по-святковому - фото крок 4
4. Після закипання викладіть в каструлю качани кукурудзи, нарізані на 2-3 частини.
раки по-святковому - фото крок 5
5. Проваріть кукурудзу до м'якості, а потім опустіть раки. Накрийте каструлю кришкою - і через 5 хвилин зніміть з вогню.
раки по-святковому - фото крок 6
6. Злийте воду, і після відправте все знову в каструлю.
раки по-святковому - фото крок 7
7. Акуратно дістаньте лимони, вичавіть їх сік на блюдо. Накрийте каструлю чистим рушником і кришкою. Нехай раки по-святковому в домашніх умовах просочаться ароматами і соком протягом ще кількох хвилин. При бажанні перед подачею можна додати трохи свіжої зелені.

Схожі рецепти