М'якоть яловичини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Жодне свято не обходиться без коронного м'ясної страви, наприклад, курки, яловичини або свинячих відбивних. Сьогодні розповім шикарний варіант, як приготувати м'якоть яловичини в духовці.
Зовні виходить рум'яна кірочка, а всередині м'ясо ніжне і соковите. Можна зробити м'ясо з кров'яної прожилком, якщо любите, або пропекти гарненько. Відразу після приготування не поспішайте розрізати м'ясо, а накрийте його фольгою і залиште в спокої на 20-30 хвилин, а потім вже нарізайте шматочками до столу.
- Яловичина - 1300 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця в зернах - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1
Викладіть м'ясо в каструлю з водою, доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин, потім злийте воду, а м'ясо промокніть серветкою.
2
У мисці змішайте мед з гірчицею в зернах і гарненько натріть приготовленої сумішшю м'ясо, верхівку посипте цукром.
3
Викладіть м'ясо на деко і загорніть його у фольгу, випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці близько двох годин.
4
Дістаньте м'ясо і зніміть фольгу, випікайте близько 5 хвилин, щоб вийшла гарна скоринка.
5
Готове м'ясо перекладіть з дека на тарілку, накрийте його фольгою і залиште на 10-20 хвилин, а потім нарізуйте шматочками і подавайте до столу.