Гуляш з яловичини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай все роблю тільки на плиті, але тут рецепт вимагає запікати в духовці. Чи не пошкодувала. Виявилося смачніше, чим звичайно.
М'ясо наріжте шматочками, цибулю і моркву почистіть і подрібніть. Обсмажте шматочки масла на розпеченій олії, додайте спеції, овочі і тушкуйте до м'якості овочів. Потім перекладіть в горщики, залийте бульйоном і відправляйте в духовку на годину.
- Яловичина - 700 гр Грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Суміш східних спецій - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 7 чайних ложки
- Бульйон або вода - 1 Склянка
Яловичину (у мене ошийок) нарізати кубиками. Найжорсткіші жилки видалити. Тонкі плівочки можна не зрізати. Вони утушатся і будуть дуже ніжними.
Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
Морква нарізати соломкою.
До м'яса додати спеції і сіль. Перемішати і відразу взятися за смаження.
На добре розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо м'ясо з усіх боків.
Додаємо цибулю і моркву. Тушкуємо все разом 5 хвилин.
М'ясо перекладіть в горщик. У сковороду, де ми смажили м'ясо, влийте бульйон. Помішуючи, дайте закипіти.
У горщик до м'яса додайте цей киплячий бульйон, але так, щоб він заповнив 3/4 горщика. Якщо наллєте бульйону більше, він буде кипіти в процесі закипання і заллє вам всю духовку.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Закрийте горщик і запікайте гуляш в духовці близько 1 годину.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Закрийте горщик і запікайте гуляш в духовці близько 1 годину.
Подаємо до столу гарячим. Дуже смачно. Як гарнір підійде будь-яка крупа.