Гуляш з яловичини (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Яловичий гуляш є відмінним блюдом, до якого легко підібрати гарнір. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати гуляш з яловичини (класичний рецепт), то залишайтеся з нами і виконуйте інструкції!
Гуляш з яловичини є традиційною стравою серед сімей країн СНД, адже він відмінно підходить на всі випадки життя. Гуляш з яловичини можна подати як на повсякденний, так і на святковий стіл. Крім цього, до нього дуже легко підібрати гарнір, наприклад картопляне пюре, яке завдяки своєму ніжному смаку прекрасно відтіняє яскравий смак яловичини. Пробуйте готувати, але головне не поспішайте, і тоді все точно вийде. Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Паприка - 2 чайних ложки
- Вода - 600 мілілітрів
- Консервовані томати - 400 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
1
Готуємо всі інгредієнти, попередньо промивши і очистивши від шкірки овочі, м'ясо чистимо від прожилок. Розігріваємо духовку до 170 градусів.
2
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заправляємо сіллю і перцем. Ретельно перемішуємо, щоб м'ясо рівномірно ввібрала спеції.
3
У розігріту сковороду вливаємо олію. Як тільки воно нагріється, викладаємо шматочки яловичини. Смажимо на середньому вогні, постійно перемішуючи. Нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо до м'яса. Смажимо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Туди ж додаємо подрібнений часник і паприку.
4
Коли м'ясо приготується, а цибуля розм'якне, додаємо яловичий бульйон, воду і томати, а також лавровий лист. Заправляємо сіллю, перцем і ретельно перемішуємо. Доводимо про кипіння, накриваємо кришкою, кладемо лавровий лист і прибираємо в духовку на півтори години.
5
Тим часом видаляємо з болгарського перцю насіння і нарізаємо невеликими шматочками. За півгодини до готовності додаємо нарізану перець до м'яса. Блюдо готово, смачного!