Люля-шашлик у тандирі
(покроковий рецепт з фото)
Для обіду або вечері немає краще страви, ніж соковитого і смачного м'яса. А з рецептом люля-кебаб в тандирі ви зможете приготувати його прямо зараз!
Єфімов - це спеціальне пристосування, що використовується на Сході як раз для приготування різних м'ясних закусок, наприклад - шашлик. Нагадує вазу або казан, втім, якщо він у вас є - значить вам процес сам знаком. Для приготування люля-кебаб в тандирі знадобиться баранина або яловичина. Не шкодуйте зелені і спецій - Braai, запашний перець, зіра - прекрасно підійдуть до м'яса. Дивимося рецепт.
- М'ясо - 1 кілограм
- Курдючне сало - 300 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Спеції - За смаком
Можна м'ясо перемолоти в м'ясорубці, а можна порубати дрібно. Обираю останній варіант.
Жир теж порубати як слід.
А також цибулю, зелень, можна ще часничком додати. Все добре з м'ясом перемішуємо і додаємо спеції.
Сформували кульки м'ясні, тепер з них ліпимо кебаби на шампур.
Давайте приготуємо наш тандир. Розміщуємо всередину кебаби на шампурах - нам не доведеться їх перевертати або діставати. Закриваємо тандир кришкою. Там вони готуватимуться хвилин 15-20.
Готові люля-кебаб в тандирі подаємо з овочами і зеленню. Смачного!
Готові люля-кебаб в тандирі подаємо з овочами і зеленню. Смачного!