Коржі в тандирі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт шикарних тандирні коржів з Узбекистану. Справжні тандирні коржі готуються в спеціальній печі, яка називається «тандир», звідси і назва.
1. Кефір з'єдную з теплою водою і добре розмішую. Додаю туди дріжджі, сіль, рослинне масло і просіяне борошно.
2. Тепер вимішую до отримання однорідного тіста. Зазначу, що тісто повинно вийти еластичним, але в той же час і не сильно тугим.
3. Тісто накриваю чистим бавовняним рушником і залишаю в теплому місці (наприклад, на підвіконні над батареєю) на півтори-дві години. За цей проміжок часу воно має піднятися і збільшитися в об'ємі в два рази. Після цього тісто потрібно обмять і розділити на 4 рівні частини.
4. Кожну частину тіста скачують в кулю і викладаю на деко, який попередньо змащую олією.
5. Коржі накриваю харчовою плівкою і залишаю в такому стані на 15 хвилин. За цей час вони ще трохи піднімуться.
6. Потім з кожного коржика формую виріб: центральну частину коржі приминаю пальцями, а краю залишаю товстими.
Беру вилку і кілька разів проколюю серцевину коржі.
7. Обмазую коржі залишилися кефіром, злегка посипаю насінням кунжуту і відправляю в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів. Випікаю протягом 20 - 25 хвилин.
Варіант, як приготувати коржі в тандирі, простий. Бажаю всім приємного апетиту!
- Борошно - 700 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Тепла вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
2. Тепер вимішую до отримання однорідного тіста. Зазначу, що тісто повинно вийти еластичним, але в той же час і не сильно тугим.
3. Тісто накриваю чистим бавовняним рушником і залишаю в теплому місці (наприклад, на підвіконні над батареєю) на півтори-дві години. За цей проміжок часу воно має піднятися і збільшитися в об'ємі в два рази. Після цього тісто потрібно обмять і розділити на 4 рівні частини.
4. Кожну частину тіста скачують в кулю і викладаю на деко, який попередньо змащую олією.
5. Коржі накриваю харчовою плівкою і залишаю в такому стані на 15 хвилин. За цей час вони ще трохи піднімуться.
6. Потім з кожного коржика формую виріб: центральну частину коржі приминаю пальцями, а краю залишаю товстими.
Беру вилку і кілька разів проколюю серцевину коржі.
7. Обмазую коржі залишилися кефіром, злегка посипаю насінням кунжуту і відправляю в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів. Випікаю протягом 20 - 25 хвилин.
Варіант, як приготувати коржі в тандирі, простий. Бажаю всім приємного апетиту!