Рецепт Лаваш в тандирі фото

Лаваш в тандирі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто
Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка

Якщо ви побудували собі тандир, значить зобов'язані навчитися пекти в цій дивній печі домашній лаваш. Рецепт тіста для справжнього лаваша гранично простий, є бажання - значить впораєтеся!

Домашній лаваш знадобиться вам завжди. Зберігатися він може дуже довго, з нього можна робити всілякі рулети, шаурму і просто використовувати його як хліб. Якщо у вас є тандир, скористайтеся цим рецептом і спечіть собі смачні тонкі коржі - лаваш.

  • Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки (вищого сорту)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Склянка
лаваш в тандирі - фото крок 1
Для приготування тіста для лавашу відміряє склянку чистої води.
лаваш в тандирі - фото крок 2
Нам знадобиться сіль (нЕ йодованої).
лаваш в тандирі - фото крок 3
І мука (бажано вищого сорту). Просіваємо борошно через сито. Насипаємо в миску спочатку два з половиною склянки борошна.
лаваш в тандирі - фото крок 4
Додаємо сіль і воду. Замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук і миски, тому в разі потреби невеликими порціями додавайте борошно.
лаваш в тандирі - фото крок 5
Замотати тісто в плівку і залишимо дозрівати хоча б хвилин на 30.
лаваш в тандирі - фото крок 6
Потім ділимо тісто на 10-12 частин.
лаваш в тандирі - фото крок 7
І кожну частину розгортаємо-розтягуємо в тонкий млинець. Товщина лаваша - 2-3 мм.
лаваш в тандирі - фото крок 8
Викладаємо лаваш на спеціальну посадочну подушку, скроплюємо водою і швидко прикріплюєте до задньої стінки добре протопленого тандира. Випікається лаваш 1.5-2 хвилини.
лаваш в тандирі - фото крок 9
Готовий лаваш складається стопкою і замотується в полотно до повного охолодження.

Схожі рецепти