Шашлик «Люля-кебаб»
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити традиційне меню на пікнік пропоную нескладним, але дуже апетитним стравою. Покажу, як приготувати шашлик "люля-кебаб" . Подобається ідея? Тоді запам'ятовуйте цей класний рецепт!
Хочу звернути вашу увагу, що приготувати страву можна як з баранини, так і зі свинини, наприклад. Можна приготувати страву з декількох видів м'яса. У фарш додайте улюблені спеції за смаком, а також зелень. Перед смаженням м'ясо потрібно потримати в холодильнику півгодинки, можна і довше.
- М'ясо - 500 грам
- Сало - 30 грам
- Цибулина - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Борошно - 50 грам
1. М'ясо вимийте, обсушити і пропустіть разом з салом через м'ясорубку.
2. Лук і зелень подрібніть.
3. Все з'єднайте, приправити сіллю, додайте спеції за смаком, всипте борошно. Ретельно перемішайте.
4. Викладіть фарш в поліетиленовий пакет. Акуратно підкиньте його над столом. Таку процедуру потрібно повторювати протягом 5-7 хвилин, щоб фарш був досить вузькому і добре ліпився. Приберіть його після в холодильник на 30-60 хвилин.
5. Залишилося тільки акуратно нанизати фарш на шампур, формуючи ось такі ковбаски, і відправити на вогонь. Смажте люля до готовності, періодично перевертаючи. Соковитий і ароматний шашлик готовий!