Лящ в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Лящ в духовці виходить чудовим - ароматним, пряним, соковитим. Подавайте його з овочами і лимончиком - на святковий стіл або в будні. Це - не тільки смачне, але і корисне блюдо.
Як приготувати ляща в духовці?
1. Промийте і почистіть рибу, просушіть паперовим рушником. Зробіть надріз на спині, щоб було легше вибрати кістка, коли лящ буде готовий.
2. У мисці змішайте подрібнений розмарин (2 гілочки), шалот, часник, сіль і перець. Змастіть рибу цим маринадом, всередину вкладіть два кружечка лимона і залиште на 30 хвилин маринуватися.
3. Через півгодини деко застеліть пергаментом, збризніть його оливковою олією і покладіть рибу. Полийте її маринадом, викладіть зверху залишився розмарин. До речі, гілочки розмарину також занурте в масло.
4. Духовку нагрейте до 220 градусів. Випікайте ляща 15 хвилин.
Подавайте ляща, пріготволенного в духовці з тушкованими овочами і лимоном.
Можна подати картопля, рис або свіжих салатів
Лящ в духовці, побачити, як, готується дуже просто і швидко.
Смачного!
- Лящ - 450-550 грам
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Розмарин свіжий, гілочки - 4 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Luk-salotų (пучок) - 1 штука
- Сіль морська - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Лимон - 1 штука
1. Промийте і почистіть рибу, просушіть паперовим рушником. Зробіть надріз на спині, щоб було легше вибрати кістка, коли лящ буде готовий.
2. У мисці змішайте подрібнений розмарин (2 гілочки), шалот, часник, сіль і перець. Змастіть рибу цим маринадом, всередину вкладіть два кружечка лимона і залиште на 30 хвилин маринуватися.
3. Через півгодини деко застеліть пергаментом, збризніть його оливковою олією і покладіть рибу. Полийте її маринадом, викладіть зверху залишився розмарин. До речі, гілочки розмарину також занурте в масло.
4. Духовку нагрейте до 220 градусів. Випікайте ляща 15 хвилин.
Подавайте ляща, пріготволенного в духовці з тушкованими овочами і лимоном.
Можна подати картопля, рис або свіжих салатів
Лящ в духовці, побачити, як, готується дуже просто і швидко.
Смачного!