Лящ, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні набув на ринку великого свіжого ляща, вже дуже риби захотілося. Вирішив його запекти у фользі і похвалитися своїми результатами. Розповім, як приготувати ляща, запеченого в духовці.
Рибу люблю, тому частенько готую її різними способами. Особливо подобається запікати її на відкритому вогні, але така можливість є не завжди, тому на допомогу приходить звичайна духовка. Цього разу запікав рибку у фользі на подушці з цибулі і моркви, щоб риба ввібрала в себе всі аромати. Що з цього вийшло, дивіться далі.
- Лящ - 1 штука (великий)
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Майонез - За смаком
1. Лящ у мене досить великий. Відрізаю від ткшуі голову і розрізаю черево, дістаю нутрощі і ретельно промиваю рибу (зовні і всередині). З двох сторін роблю надрізи по всій довжині, щоб рибка добре ввібрала в себе всі соки.
2. Змішую сіль і чорний мелений перець, натираю отриманою сумішшю рибку з двох сторін. Поливаю лимонним соком і прибираю в сторону для маринування.
3. Фольгу розмотувати і відрізаю ось такий квадрат. Чищу цибулю і моркву, подрібнюю цибулю кільцями або півкільцями, а морква натираю на крупній тертці. Викладаю подушку з овочів на фольгу (використовую половину).
4. Рибку акуратно перекладаю на овочеву подушку з цибулі та моркви.
5. Зверху укладаю залишилися овочі. Першим шаром - ріпчаста цибуля.
6. Поверх цибулі кладу подрібнену моркву. Лаврові листи розламується на 2 частини і викладаю на рибку.
7. Щільно загортаю фольгу, щоб не залишалося просвітів і щілин.
8. Оскільки рибка велика, то випікаю її в розігрітому до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.
9. Розгортаю фольгу і прибираю верхню «шубу» з рибки.
10. Під час запікання рибки відварив картоплю цілком, потім нарізав її кільцями. Рибку в фользі перекладаю на блюдо, а навколо викладаю картоплю, додаю на кожну трохи майонезу і посипаю спеціями. Смачного!