Рецепт Лящ, запечений в духовці фото

Лящ, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морква , Цибуля , Лящ
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви у фользі , Страви цілком
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні набув на ринку великого свіжого ляща, вже дуже риби захотілося. Вирішив його запекти у фользі і похвалитися своїми результатами. Розповім, як приготувати ляща, запеченого в духовці.

Опис приготування:

Рибу люблю, тому частенько готую її різними способами. Особливо подобається запікати її на відкритому вогні, але така можливість є не завжди, тому на допомогу приходить звичайна духовка. Цього разу запікав рибку у фользі на подушці з цибулі і моркви, щоб риба ввібрала в себе всі аромати. Що з цього вийшло, дивіться далі.

  • Лящ - 1 штука (великий)
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Майонез - За смаком
лящ, запечений в духовці - фото крок 1
1. Лящ у мене досить великий. Відрізаю від ткшуі голову і розрізаю черево, дістаю нутрощі і ретельно промиваю рибу (зовні і всередині). З двох сторін роблю надрізи по всій довжині, щоб рибка добре ввібрала в себе всі соки.
лящ, запечений в духовці - фото крок 2
2. Змішую сіль і чорний мелений перець, натираю отриманою сумішшю рибку з двох сторін. Поливаю лимонним соком і прибираю в сторону для маринування.
лящ, запечений в духовці - фото крок 3
3. Фольгу розмотувати і відрізаю ось такий квадрат. Чищу цибулю і моркву, подрібнюю цибулю кільцями або півкільцями, а морква натираю на крупній тертці. Викладаю подушку з овочів на фольгу (використовую половину).
лящ, запечений в духовці - фото крок 4
4. Рибку акуратно перекладаю на овочеву подушку з цибулі та моркви.
лящ, запечений в духовці - фото крок 5
5. Зверху укладаю залишилися овочі. Першим шаром - ріпчаста цибуля.
лящ, запечений в духовці - фото крок 6
6. Поверх цибулі кладу подрібнену моркву. Лаврові листи розламується на 2 частини і викладаю на рибку.
лящ, запечений в духовці - фото крок 7
7. Щільно загортаю фольгу, щоб не залишалося просвітів і щілин.
лящ, запечений в духовці - фото крок 8
8. Оскільки рибка велика, то випікаю її в розігрітому до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.
лящ, запечений в духовці - фото крок 9
9. Розгортаю фольгу і прибираю верхню «шубу» з рибки.
лящ, запечений в духовці - фото крок 10
10. Під час запікання рибки відварив картоплю цілком, потім нарізав її кільцями. Рибку в фользі перекладаю на блюдо, а навколо викладаю картоплю, додаю на кожну трохи майонезу і посипаю спеціями. Смачного!

Схожі рецепти