Лящ, запечений під майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Лящ - біла риба з смачним солодкуватим м'ясом. Його можна посмажити на сковороді або запекти в духовці. Мені більше подобається лящ запеченим. Під майонезом він виходить дуже соковитим і ароматним.
Запечена риба - ідеальний варіант для легкого обіду або вечері. Розповідаю, як швидко і просто приготувати ляща, запеченого під майонезом. Рибу обмазують майонезом, залишаєте маринувати на півгодини, потім запікаєте в духовці з ароматними травами. Приємних вам клопоту на кухні!
- Лящ - 700 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Розмарин - 2 штуки (гілочка)
- Лимон - 1/2 штуки
1
Рибу випатрати, видаліть плавники, промийте під холодною водою, обсушити. Лимон і зелень вимийте.
2
Зробіть часті надрізи по діагоналі, хрест на хрест, по тушці риби з обох сторін.
3
Рибу натріть сіллю, сумішшю перців всередині і зовні. Змастіть майонезом, залиште в прохолодному місці на 30 хвилин.
4
У черевце риби покладіть зелень і скибочки лимона. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 40-45 хвилин.
5
Сервіруйте запеченого ляща скибочками лимона і свіжою зеленню. Смачного!