Лосось в солоному тесті
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна німецька страва до святкового столу на Різдво. Запечений лосось в солоному тесті.
Традиційне різдвяне блюдо Німеччини і Данії. Солоне тісто дозволяє лососеві нудитися / запікатися довше, від цього риба стає неймовірно ніжною з чудовим ароматом. Природно саме тісто не вживається в їжу.
1. У кухонному комбайні об'єднати і збити борошно, яйця, сіль, воду. Розкачати тісто в кулю, обгорнути плівкою і прибрати в холодильник приблизно на 1 час.
2. Духовку нагріти до 220 З. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто товщиною близько 1, 2 см. Тепер можна посолити рибу і обкласти шматочками лимона. Помістити рибу на солоне тісто, покришити кропом, накрити лосось тестом і добре запечатати. Змастити пиріг збитим яйцем, викласти на деко. Запікати в духовці близько 40 хвилин.
3. Видалити рибу з духовки і викласти на блюдо. За допомогою ножа зрізати верхню частину тесту, потім зняти риб'ячу шкіру. Подавати відразу ж.
- Мука - 600 грам
- Сіль - 600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вода - 225 мілілітрів
- Лосось - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Яйце - 1 штука (для змащення тесту)
1. У кухонному комбайні об'єднати і збити борошно, яйця, сіль, воду. Розкачати тісто в кулю, обгорнути плівкою і прибрати в холодильник приблизно на 1 час.
2. Духовку нагріти до 220 З. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто товщиною близько 1, 2 см. Тепер можна посолити рибу і обкласти шматочками лимона. Помістити рибу на солоне тісто, покришити кропом, накрити лосось тестом і добре запечатати. Змастити пиріг збитим яйцем, викласти на деко. Запікати в духовці близько 40 хвилин.
3. Видалити рибу з духовки і викласти на блюдо. За допомогою ножа зрізати верхню частину тесту, потім зняти риб'ячу шкіру. Подавати відразу ж.