Рецепт Лосось в солоному тесті фото

Лосось в солоному тесті
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційна німецька страва до святкового столу на Різдво. Запечений лосось в солоному тесті.

Опис приготування:

Традиційне різдвяне блюдо Німеччини і Данії. Солоне тісто дозволяє лососеві нудитися / запікатися довше, від цього риба стає неймовірно ніжною з чудовим ароматом. Природно саме тісто не вживається в їжу.

1. У кухонному комбайні об'єднати і збити борошно, яйця, сіль, воду. Розкачати тісто в кулю, обгорнути плівкою і прибрати в холодильник приблизно на 1 час.

2. Духовку нагріти до 220 З. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто товщиною близько 1, 2 см. Тепер можна посолити рибу і обкласти шматочками лимона. Помістити рибу на солоне тісто, покришити кропом, накрити лосось тестом і добре запечатати. Змастити пиріг збитим яйцем, викласти на деко. Запікати в духовці близько 40 хвилин.

3. Видалити рибу з духовки і викласти на блюдо. За допомогою ножа зрізати верхню частину тесту, потім зняти риб'ячу шкіру. Подавати відразу ж.


  • Мука - 600 грам
  • Сіль - 600 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вода - 225 мілілітрів
  • Лосось - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Яйце - 1 штука (для змащення тесту)
Традиційне різдвяне блюдо Німеччини і Данії. Солоне тісто дозволяє лососеві нудитися / запікатися довше, від цього риба стає неймовірно ніжною з чудовим ароматом. Природно саме тісто не вживається в їжу.

1. У кухонному комбайні об'єднати і збити борошно, яйця, сіль, воду. Розкачати тісто в кулю, обгорнути плівкою і прибрати в холодильник приблизно на 1 час.

2. Духовку нагріти до 220 З. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто товщиною близько 1, 2 см. Тепер можна посолити рибу і обкласти шматочками лимона. Помістити рибу на солоне тісто, покришити кропом, накрити лосось тестом і добре запечатати. Змастити пиріг збитим яйцем, викласти на деко. Запікати в духовці близько 40 хвилин.

3. Видалити рибу з духовки і викласти на блюдо. За допомогою ножа зрізати верхню частину тесту, потім зняти риб'ячу шкіру. Подавати відразу ж.

Схожі рецепти