Рецепт Лосось в хрусткому тесті фото

Лосось в хрусткому тесті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Лосось , Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Що може бути вишуканіше, ніж лосось в хрусткому тесті в домашніх умовах? Ця страва стало популярним за простоту в приготуванні і неймовірний смак, тому дуже раджу спробувати приготувати.

Опис приготування:

Такого лосося я вперше приготувала на Новорічний стіл. Тоді всі гості були просто в захваті від страви, тому тепер у нас традиція - під бій курантів і після келиха шампанського ми завжди їмо лосося в хрусткій скоринці! Дуже раджу приготувати рибку не тільки на святковий стіл, але і до романтичної вечері або обіду всією сім'єю.

  • Лосось - 1 штука
  • Зелень - 30 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Борошно - 225 грам
  • Крижана вода - 4 склянки
  • Кедр Лимон - 1 чайних ложок
  • Гірчичний - 1 чайних ложок
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
лосось в хрусткому тесті - фото крок 1
1. Для приготування цієї страви нам потрібен лосось. Розділіть його на два філе і приберіть все кістки.
лосось в хрусткому тесті - фото крок 2
2. Тепер збризніть соком лимона і залиште його на деякий час, зайнявшись тестом. Для маринування йому потрібно всього хвилин 15-20.
лосось в хрусткому тесті - фото крок 3
3. Тісто готується легко: в крижану воду всипати вершкову крихту і замісити тісто. Додати сіль і при необхідності допомагати замішувати ножем. Тісто має вийти дуже еластичним, тому не переборщіть з борошном. Коли вимісити тісто, відправте його в плівці в холодильник. Тим врмени в розм'якшене вершкове масло додайте зелень і цією масою змастіть всю поверхню філе лосося.
лосось в хрусткому тесті - фото крок 4
4. Накрийте зверху другим шаром філе і покладіть рибу на розкачане тісто. По бажанню, можете до вершкової маси додати трохи цедри лимона, яка посилить смак лосося і додасть йому особливу пікантність.
лосось в хрусткому тесті - фото крок 5
5. Зробіть надрізи на тесті, в яке загорнута наша рибка. Далі - складіть її на фольгу і загорніть. Ось тепер тільки можна відправити нашу рибку в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
лосось в хрусткому тесті - фото крок 6
6. Достав лосося, розгорніть фольгу і дайте йому трохи постояти. Якщо ви випікаєте при температурі 180 градусів, то процес займає близько 30 хвилин, а якщо температура нижче, то близько 40 хвилин.
лосось в хрусткому тесті - фото крок 7
7. Ось такий вийшов лосось в хрусткому тесті в домашніх умовах - не тільки красивий, але і неймовірно смачний!

Схожі рецепти