Лосось в хрусткому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути вишуканіше, ніж лосось в хрусткому тесті в домашніх умовах? Ця страва стало популярним за простоту в приготуванні і неймовірний смак, тому дуже раджу спробувати приготувати.
Такого лосося я вперше приготувала на Новорічний стіл. Тоді всі гості були просто в захваті від страви, тому тепер у нас традиція - під бій курантів і після келиха шампанського ми завжди їмо лосося в хрусткій скоринці! Дуже раджу приготувати рибку не тільки на святковий стіл, але і до романтичної вечері або обіду всією сім'єю.
- Лосось - 1 штука
- Зелень - 30 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Борошно - 225 грам
- Крижана вода - 4 склянки
- Кедр Лимон - 1 чайних ложок
- Гірчичний - 1 чайних ложок
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
1. Для приготування цієї страви нам потрібен лосось. Розділіть його на два філе і приберіть все кістки.
2. Тепер збризніть соком лимона і залиште його на деякий час, зайнявшись тестом. Для маринування йому потрібно всього хвилин 15-20.
3. Тісто готується легко: в крижану воду всипати вершкову крихту і замісити тісто. Додати сіль і при необхідності допомагати замішувати ножем. Тісто має вийти дуже еластичним, тому не переборщіть з борошном. Коли вимісити тісто, відправте його в плівці в холодильник. Тим врмени в розм'якшене вершкове масло додайте зелень і цією масою змастіть всю поверхню філе лосося.
4. Накрийте зверху другим шаром філе і покладіть рибу на розкачане тісто. По бажанню, можете до вершкової маси додати трохи цедри лимона, яка посилить смак лосося і додасть йому особливу пікантність.
5. Зробіть надрізи на тесті, в яке загорнута наша рибка. Далі - складіть її на фольгу і загорніть. Ось тепер тільки можна відправити нашу рибку в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
6. Достав лосося, розгорніть фольгу і дайте йому трохи постояти. Якщо ви випікаєте при температурі 180 градусів, то процес займає близько 30 хвилин, а якщо температура нижче, то близько 40 хвилин.
7. Ось такий вийшов лосось в хрусткому тесті в домашніх умовах - не тільки красивий, але і неймовірно смачний!