Яблука в хрусткому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Печені яблука - не тільки шалено смачні, але ще і неймовірно корисні. Так, вирішивши поекспериментувати, я приготувала яблука в хрусткому тесті в домашніх умовах незвичайної форми і з начинкою.
Що приготувати з листкового тіста і яблук? Ну звичайно яблука в хрусткому тесті в домашніх умовах. Дуже рекомендую цей рецепт, особливо, якщо у вас є готове тісто. У літній період такі слойки стануть чудовою альтернативою звичним пирогів і іншої випічки з яблуками.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Яблука - 6 штук
- Цукрова пудра - За смаком
- Горіхи - За смаком
1. Для початку слід вимити яблука. Я зазвичай на 1 кг листкового тіста беру 5-6 середніх яблук. І ще, бажано, щоб вони були кисло-солодкими і соковитими.
2. Виймаємо серцевину і моєму ще раз. Тепер начиняє наші яблука. Я зазвичай використовую ягода, мед і горіхи, але ви можете вибрати в якості начинки все, що завгодно.
3. Начиняти можна цими ж яблуками (серцевиною, яку витягли) разом з горіхами і медом. Тепер розгортаємо тісто. З одного кілограма листкової основи можна зробити до 8 яблук (все залежить від розміру плодів).
4. На середину викладаємо наше начинений яблуко. Розрахуйте тісто, коли будете нарізати пласти, так, щоб його вистачило "закрити" наше яблуко з усіх боків.
5. Загортаємо так, як показано на зображенні. Яблуко виходить закрито з усіх боків, а верхівку ви можете зробити візерункової за допомогою ножа або кухонних ножиць.
6. Ось такі виходять наші яблука в хрусткому тесті в домашніх умовах. При подачі посипайте їх цукровою пудрою і їжте разом з будь-яким напоєм.