Яловичина в хрусткому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва тішить всі органи чуття: аромат дражнить нюх, золотава скоринка тішить погляд. Ніжний хрест тесту тішить слух. І, нарешті, яскравий і насичений смак потужним акордом завершує захоплення!
Страва, яке однозначно вартий витрачених на нього сил і часу. Смачно і гарячим, і остиглим. Може служити як закускою, так і основною стравою, все заздрості від розміру порцій і температури подачі. Приготування можна розбити на етапи і частково приготувати заздалегідь, що дуже зручно. Безсумнівно прикрасить будь-яке торжество!
- Яловичина - 500 грам (вирізка або відбивні)
- Гриби - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир - 100 грам (моцарелла для піци або твердий)
- Чебрець - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 20 грам
- Тісто листкове бездріжджове - 400 грам(2 список)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука (для змащення тесту)
Гриби і цибулю наріжте соломкою. Часник нарубати. У розпущеному вершковому маслі обсмажте гриби, потім додайте цибулю і часник, жарьте до золотистости. Додати сіль, поперчіть і посипте чебрецем. Дайте охолонути.
Яловичину, якщо це цілий шматок, надріжте книжкою і розгорніть. Якщо у вас невеликі шматочки, застуда, викладіть відбивні поруч одну на іншу, формуючи цілісний пласт. Приправити сіллю і poperčite.
Викладіть на довгий край половину грибів і загорніть м'ясо в рулет.
Добре перев'яжіть кулінарною ниткою. Приправити сіллю і poperčite sverhu. Обсмажте м'ясо з усіх боків до легкого рум'янцю на розпеченій сковороді без жиру. Зніміть з вогню, трохи прохолодно, зріжте нитки і трохи обсушити рулет.
Натріть в що залишилися гриби сир, перемішайте. Розкачайте лист листкового тіста в довжину, викладіть гриби з сиром ближче до одного краю.
Зверху покладіть м'ясний рулет.
Краї тесту підійміть, укрийте ними м'ясо внахлест. Добре защіпніте вузькі краю. Змастіть поверхню тесту яйцем.
На цьому можна і зупинитися, але якщо потрібен більш святкового вигляду, коректний далі.
На цьому можна і зупинитися, але якщо потрібен більш святкового вигляду, коректний далі.
Другий лист розкачайте, зробіть прорізи в шаховому порядку. Покладіть другий лист на рулет, трохи розтягуючи, щоб прорізи розкрилися, подверніте краю вниз. Змастіть ще раз яйцем і посипте за бажанням кунжутом.
Випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці до готовності тесту. Колір випічки не повинен бути дуже темним.
Готовий рулет викладіть на решітку і трохи остудіть.
Подавайте цілком або наріжте скибками і подавайте зі свіжими овочами.