Локшина вок з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви сміливо відносите себе до шанувальників азіатської кухні, тоді не проходите мимо. Сьогодні я збираюся відкрити секрет, як приготувати локшину вок з креветками і овочами в домашніх умовах.
Якщо ви ще жодного разу не пробували готувати на своїй кухні азіатські страви, не біда. Перед вами покроковий і дуже докладний рецепт приготування локшини вок з креветками. Список необхідних інгредієнтів не настільки складний, так що дуже рекомендую обов'язково повторити це блюдо.
- Креветки - 250 грам
- Печериці - 3-4 штук
- Пекінська капуста - 100 грам
- Локшина - 150 грам
- Солодкий чилі соус - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (ідеально - кунжутне )
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 0.5 штуки
- Порей - 0.5 штуки
- Кабачок - 1/4 штуки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
1. Ось такий яскравий і апетитний набір інгредієнтів вам буде необхідний, щоб повторити цей простий рецепт локшини вок з креветками на своїй кухні.
2. Насамперед вимийте креветки, очистіть їх. Локшину паралельно відправте в киплячу підсолену воду і відваріть протягом хвилин 5. Відкиньте на друшляк.
3. Креветки викладіть в глибоку миску, додайте до них ложку кунжутного масла і трохи подрібненого часнику. Перемішайте і залиште хвилин на 10.
4. За цей час можна підготувати овочі. Очистіть і наріжте їх тонкою соломкою, подрібніть імбир.
5. Викладіть креветки на розігріту сковороду, на сильному обсмажте буквально хвилину. Після додайте приблизно половину соусу і смажте ще хвилинку.
6. На окремій сковороді розігрійте трохи олії. Викладіть імбир з часником, обсмажте з хвилину, після викладіть моркву, перець, гриби і кабачок. Смажте ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Овочі не повинні підгоріти!
7. Додайте локшину, морепродукти, цибуля-порей і капусту. Викладіть другу половину соусу. За смаком додайте сіль і перець. Перемішайте, і буквально через хвилину ваша локшина вок з креветками в домашніх умовах вже буде готова. Відразу ж подавайте її до столу.