Рецепт Вок з креветками фото

Вок з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Локшина
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Замість звичних макаронів з м'ясом пропонуємо оригінальний рецепт, як приготувати вок з креветками. Страва не тільки дуже смачне, а й корисне, оригінальне, красиве. Відмінний варіант для вечері.

Опис приготування:

Креветки - продукт дуже ніжний, який не вимагає тривалої термічної обробки, їх їдять вареними або смаженими, вони відмінно підходять для приготування перших, других страв і закусок. Завдяки сковороді вок всі інгредієнти готуються з максимальним збереженням корисних властивостей. Така локшина відмінно підійде для вечері або обіду.

  • Креветки - 0, 6 кілограма
  • Локшина - 0, 5 кілограма
  • Соняшникова олія - 5 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
  • Сік лайма - 4 Ст. Ложки
  • Курячий бульйон - 100 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Цибулина - 200 грам
  • Лимонна трава - 1 штука
  • Імбир - 30 грам
  • Горошок стручковий молодий - 250 грам
  • Перець солодкий - 200 грам
  • Молода кукурудза - 200 грам
  • Паростки квасолі - 100 грам
  • Braai - 0, 5 пучка
вок з креветками - фото крок 1
1. У каструлю наливаємо воду і відварюємо китайську локшину в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк. Очищаємо і моєму креветки.
вок з креветками - фото крок 2
2. Я ставка вок на вогонь, наливаємо соняшникову олію і відправляємо почищений і порізаний лук, м'яку частину лимонної трави, дрібно рубаний імбир, рубаний солодкий перець, молодий горошок і кукурудзу. Обсмажуємо овочі 2-4 хвилини.
вок з креветками - фото крок 3
3. Відправляємо до овочів підготовлені креветки і готуємо ще 2 хвилини.
вок з креветками - фото крок 4
4. Додаємо в вок локшину і перемішуємо. Змішуємо курячий бульйон з соєвим соусом, соком лайма, додаємо крохмаль, сіль і цукровий пісок, перемішуємо і поливаємо отриманою сумішшю локшину з овочами. Готуємо ще кілька хвилин.
вок з креветками - фото крок 5
5. Готову локшину в воке прибираємо з вогню і додаємо вимиті паростки квасолі і дрібно рубаною кінзи. Блюдо подаємо гарячим.

Схожі рецепти