Вок з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичних макаронів з м'ясом пропонуємо оригінальний рецепт, як приготувати вок з креветками. Страва не тільки дуже смачне, а й корисне, оригінальне, красиве. Відмінний варіант для вечері.
Креветки - продукт дуже ніжний, який не вимагає тривалої термічної обробки, їх їдять вареними або смаженими, вони відмінно підходять для приготування перших, других страв і закусок. Завдяки сковороді вок всі інгредієнти готуються з максимальним збереженням корисних властивостей. Така локшина відмінно підійде для вечері або обіду.
- Креветки - 0, 6 кілограма
- Локшина - 0, 5 кілограма
- Соняшникова олія - 5 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Сік лайма - 4 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 200 грам
- Лимонна трава - 1 штука
- Імбир - 30 грам
- Горошок стручковий молодий - 250 грам
- Перець солодкий - 200 грам
- Молода кукурудза - 200 грам
- Паростки квасолі - 100 грам
- Braai - 0, 5 пучка
1. У каструлю наливаємо воду і відварюємо китайську локшину в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк. Очищаємо і моєму креветки.
2. Я ставка вок на вогонь, наливаємо соняшникову олію і відправляємо почищений і порізаний лук, м'яку частину лимонної трави, дрібно рубаний імбир, рубаний солодкий перець, молодий горошок і кукурудзу. Обсмажуємо овочі 2-4 хвилини.
3. Відправляємо до овочів підготовлені креветки і готуємо ще 2 хвилини.
4. Додаємо в вок локшину і перемішуємо. Змішуємо курячий бульйон з соєвим соусом, соком лайма, додаємо крохмаль, сіль і цукровий пісок, перемішуємо і поливаємо отриманою сумішшю локшину з овочами. Готуємо ще кілька хвилин.
5. Готову локшину в воке прибираємо з вогню і додаємо вимиті паростки квасолі і дрібно рубаною кінзи. Блюдо подаємо гарячим.