Вок з куркою і локшиною
(покроковий рецепт з фото)
Це китайське новомодне блюдо давно завоювало мій інтерес. Пробувала його в ресторані, дуже сподобалось. Вирішила скопіювати його і зробити вдома. Ось, як приготувати вок з куркою і локшиною.
Для приготування цієї страви, як правило, використовують такий посуд, як вок. Це спеціальна глибока сковорода з дуже міцними товстими стінками і дном. Вона чимось схожа на казан. Якщо у вас немає вока, не біда: це блюдо можна приготувати і в звичайній глибокій сковороді або каструлі з антипригарним покриттям. Звичайно, буде краще, якщо ваша посуд має достатню товщиною, інакше масла піде більше і доведеться безперервно перемішувати, а то і тушкувати під кришкою.
- Куряче філе - 350 грам
- Локшина - 100-150 грам
- Перець болгарський - 3 штуки
- Кешью - 100 грам
- Імбир - 30 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соус соєвий - 2-3 Ст. Ложок
- Олія кунжутна - 2-3 Ст. Ложок
- Соус кисло-солодкий - 3 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Кунжут - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Чистимо часник і імбир. Трьом на дрібній тертці. Читання вок, ставимо на вогонь. Nalivaem його 3 ст. Ложки кунжутного масла. Обсмажуємо на пристойному вогні часник з імбиром протягом 1-2-х хвилин. Вони додадуть аромат маслу, в якому буде обсмажувати курка.
Куряче філе потрібно промити і обсушити трохи. Нарізаємо його гострим ножем невеликими, досить вузькими часточками. Розмір шматочків повинен бути таким, щоб згодом їх можна було зручно брати паличками. Обсмажуємо курку в воке з часником і імбиром. За бажанням курку можна посолити, хоча я вважаю за краще використовувати тільки соєвий соус.
Поки смажиться курка, підготуємо інші овочі. Болгарський перець потрібно помити і обробити. Краще брати перці різного кольору. Так блюдо буде виглядати естетичний. Нарізаємо болгарський перець півкільцями, видаливши зернятка. Виймаємо готову курку з вока. Обсмажуємо перець.
Моєму пучок зеленої цибулі. Нарізаємо його не дуже дрібно, але і не крупно. Обсмажуємо цибулю з протушенние перцем. Потім кладемо назад курку. Насипаємо горішки кеш'ю. Їх можна розтовкти, або покласти цільними. Насипаємо перчик і сіль.
В окремому посуді я попередньо відварити локшину. До речі, якщо сумніваєтеся, яку використовувати для цього блюда, беріть тонку і широку, не прогадаєте. Локшину не потрібно довго варити. Вона повинна бути пружною, але не сирої. Перекладаю локшину в вок.
Все ретельно перемішую. Потім додаю кисло-солодкий і соєвий соуси. Тушу майже готову страву ще хвилини 3, не забуваючи перемішувати.
Через 3 хвилини виключаю газ. Блюдо може ще трохи постояти, щоб гарненько просочитися всіма соками і запахами. Кожну порцію я посипаю кунжутним насінням. Окремо можна ще подати соєвий соус. Смачного!