Лобода з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите легкі, оригінальні та апетитні страви, тоді обов'язково повторіть цей простий рецепт киноа з авокадо, овочами і дуже смачною заправкою на своїй кухні. Корисне може бути смачним!
Хочу розповісти вам, як приготувати кіноа з авокадо, помідорами, огірком і горішками. Салат виходить дуже легким, але при цьому досить ситним. Яскравий і апетитний, він точно припаде до смаку всім, хто його спробує. При бажанні доповнити блюдо можна відвареної або запеченої курячої грудкою, наприклад.
- Лобода - 2 склянки
- Помідор - 3 штуки
- Огірок - 1 штука
- Авокадо - 1 штука
- Горіхи - 50-100 грам
- Зелень - 1 За смаком (петрушка, кріп, м'ята)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Базилік - 1 пучок
- Майонез або сметана - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Насамперед необхідно відварити киноа. Для цього доведіть до кипіння 4 склянки води, підсолити трохи, всипте крупу.
2. На середньому вогні під кришкою відваріть киноа до готовності. Дуже важливо не перетримати її, щоб киноа з авокадо в домашніх умовах не було схожа на кашу.
3. Крупу викладіть в салатник, дайте їй охолонути. Тим часом вимийте і подрібніть помідори, огірок. Підсушіть на сковороді горішки. Очистіть авокадо, наріжте кубиками (пару скибочок можна залишити для подачі).
4. Викладіть в салатник овочі, авокадо, горіхи, подрібнену зелень. Все як слід перемішайте. Салат можна використовувати для прикраси перед подачею, а можна додати відразу. Посоліть і поперчіть все за смаком.
5. Для приготування заправки відправте в чашу блендера листя базиліка, сік лимона, майонез, мед і сіль. Збийте на середній швидкості до однорідності. Потім поступово додайте оливкову олію, щоб надати заправці потрібної консистенції.
Ось такий нескладний варіант, як приготувати кіноа з авокадо. Заправку можна відразу відправити в салат, а можна подавати її окремо.
Ось такий нескладний варіант, як приготувати кіноа з авокадо. Заправку можна відразу відправити в салат, а можна подавати її окремо.
6. Перед подачею викладіть на тарілку вимиту і обсушену зелень, а зверху - салат. Дуже апетитно і надзвичайно смачно. Смачного!