Лобода каша
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити свій раціон? Тоді приготуйте на сніданок смачну кашу киноа, і ви будете забезпечені енергією і силою на цілий день. Корисна, дивовижна каша киноа - джерело корисних речовин.
З киноа я познайомився пару років назад, але якось зовсім забув про неї. Тоді дивовижна каша припала мені до смаку. І ось одного разу, купуючи продукти в супермаркеті, я натрапив на киноа. Вирішив урізноманітнити меню і приготувати на сніданок смачну кашу для себе і коханої. Тим більше, що каша ця дуже живильна, смачний і багатий vitaminami. А рецепт, як приготувати кашу киноа, простий. Експериментуйте і додавайте в кашу горіхи, різні ягоди і фрукти, вийде смачно.
- Лобода - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Груша - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Смородина чорна - 20 грам
- Мед - 20 грам
- Кориця мелена - 1 грам
Перед цим добре промийте крупу під проточною холодною водою. Таким чином ви позбавитеся від гіркоти і від дрібної лушпиння.
Промиту киноа залийте водою з молоком, додайте сіль за смаком і 2 ст. Ложки цукру. Каструлю для варіння каші краще вибрати з товстим дном. Доводимо кашу до кипіння, зменшуємо вогонь. Накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні десь хвилин 30.
Через півгодини додайте в каструлю з кашею цілі ягоди смородини, добре перемішайте і залиште на вогні ще на пару хвилин. Після чого відставте, нехай каша остигає 5 хвилин.
А поки займемося грушею. Очистимо її від шкірки і серцевини і поріжемо на невеликі шматочки.
На сковороді на невеликому вогні розтопіть вершкове масло, додайте 2 ст. Ложки цукру і шматочки груші. Смажимо грушу 2 хвилини, помішуючи.
Викладіть кашу в тарілки, зверху покладіть шматочки смаженої груші. Можна полити медом і посипати корицею. Ситний сніданок готовий!