Лобода на обід
(покроковий рецепт з фото)
Салат з кіноа і овочами на вечерю - справжня знахідка для вегетаріанців. Цю крупу порівнюють з грудним молоком за властивостями, а ще вона незамінна для вегетаріанців і прихильників здорового харчування.
Ця, здавалося б на перший погляд, крупа кіноа для деяких вважається чимось екзотичним. Нічого подібного! Її давно готують на нашій кухні, і вона насправді є незамінним джерелом білка. Ось чому киноа так полюбили спортсмени і дієтологи, а також всі ті, хто не вживає тваринний білок і стежить за здоровим харчуванням. Вариться вона швидко, поки смажаться овочі, після чого змішується з овочами і подається до столу у вигляді теплого салату.
- Лобода - 300 грам
- Зелень - 20 грам
- Кабачок - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Помідор - 1 штук
- Перець чилі - 1 штук
- Часник - 2 зубчиків
- Корінь імбиру - За смаком
- Сік лимона - За смаком
- Рослинна олія - 30 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Перше, що потрібно зробити для цього блюда, - зварити киноа. Вариться крупа досить швидко і легко: в киплячу підсолену воду кидається киноа, після чого крупа вариться до готовності. Поки вариться крупа, можна приготувати овочі.
2. Нарізаємо кубиками кабачок, морква, болгарський перець і цибулю. Натираємо окремо корінь імбиру, а також подрібнюємо часник.
3. Спочатку обсмажуємо кабачок з часником і спеціями. Смажаться всі овочі на рослинному маслі.
4. Потім додаємо помідор, цибуля, перець, корінь імбиру і зелень. Обсмажуємо все овочі, постійно їх помішуючи.
5. Тим часом повністю звариться наша крупа. Відкидаємо її на друшляк, даємо стекти зайвої рідини. Змішуємо киноа з обсмаженими овочами.
От і все, лобода на вечерю майже! Цю страву можна сміливо їсти навіть увечері, не турбуючись про зайві калорії.