Ліванський маннік «Сфуф»
(покроковий рецепт з фото)
Цей яскравий, ароматний і сонячний маннік підніме настрій всім. Його зможе спекти кожна господиня, адже рецепт приготування дуже простий, а інгредієнти для манника завжди знайдуться на вашій кухні.
Цей ароматний сонячний пиріг готується практично з нічого. Інгредієнти для манника завжди знайдуться на вашій кухні, особливих навичок для приготування тіста від вас не потрібно, а з'їдається пиріг дуже швидко. Кажуть, на другий день він стає ще смачніше, але в моїй родині він зникає зі столу дуже швидко. Зацікавилися? розповідаю, як приготувати ліванський маннік "сфуф" . Буде смачно, повірте!
- Манька - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/2 склянки (без запаху)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 1/2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Горіхи кешью - 8-10 штук
1. Відміряємо і насипаємо в миску всі сухі інгредієнти. Стакан у мене 220 мл, бажано все продукти відміряти однією склянкою.
2. Ретельно перемішуємо сухі інгредієнти.
3. Вливаємо молоко і рослинне масло, ретельно розмішуємо. Відставити убік хвилин на 8-10.
4. Форму для випічки (18 см в діаметрі) змащуємо рослинним маслом і посипаємо манкою. Можна дно форми застелити пергаментом.
5. Подрібнюємо горіхи. Замість кешью можна використовувати будь-які інші горіхи або насіння.
6. Ще раз ретельно перемішати тісто і виливаємо його в форму. Зверху рівномірно посипаємо горіхами.
7. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40, готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою.
Даємо манника охолонути (в моїй родині він з'їдається практично відразу) і нарізаємо. Можна дегустувати!