Ліванський хумус
(покроковий рецепт з фото)
Хумус - це національне блюдо ліванської кухні, саме з цієї країни, завдяки кочующім арабським торговцям, воно поширилося і до нас. Дуже смачне і корисне. Результат очікування вас порадує.
Процес приготування простий, але дуже тривалий. Варто відзначити, що готувати хумус потрібно в кількості, що не перевищує то, яке ви зможете з'їсти, так як хумус продукт моторошно швидкопсувний, без консервантів, тобто приготований в домашній умовах, зберігається не більше 48 годин.
- Часник - 1 Чайна ложка
- Чилі порошок - 1/2 чайних ложки
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
1. Промийте нут за допомогою сита і залийте холодною водою на ніч.
2. Відваріть його до готовності. Помістіть нут в комбайн, додайте воду, часник, чилі, IRU, оливкова олія, лимонний сік і сіль.
3. Збийте інгредієнти до кремоподібного стану.
4. Готовий хумус зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику.