Рецепт Ліванський хумус фото

Ліванський хумус
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Бобові
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гумус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Хумус - це національне блюдо ліванської кухні, саме з цієї країни, завдяки кочующім арабським торговцям, воно поширилося і до нас. Дуже смачне і корисне. Результат очікування вас порадує.

Опис приготування:

Процес приготування простий, але дуже тривалий. Варто відзначити, що готувати хумус потрібно в кількості, що не перевищує то, яке ви зможете з'їсти, так як хумус продукт моторошно швидкопсувний, без консервантів, тобто приготований в домашній умовах, зберігається не більше 48 годин.

  • Часник - 1 Чайна ложка
  • Чилі порошок - 1/2 чайних ложки
  • Зіра - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
ліванський хумус - фото крок 1
1. Промийте нут за допомогою сита і залийте холодною водою на ніч.
ліванський хумус - фото крок 2
2. Відваріть його до готовності. Помістіть нут в комбайн, додайте воду, часник, чилі, IRU, оливкова олія, лимонний сік і сіль.
ліванський хумус - фото крок 3
3. Збийте інгредієнти до кремоподібного стану.
ліванський хумус - фото крок 4
4. Готовий хумус зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику.

Схожі рецепти