Листковий салат з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування листкового салату з морквою сподобається любителям легких овочевих салатів без майонезу. Прекрасний замінник звичної "шуби" - листковий, ситний і корисний.
Овочеві салати корисні в будь-який час року. Правда, в залежності від сезону, інгредієнти можуть варіюватися. Я вибрала поєднання моркви і цукіні, так як звичайні огірки або кабачки вже приїлися / Легкий соус дозволить надати кислинки салату, оттенит солодкість моркви. Для приготування листкового салату з моркви, головне, щоб у вас була хороша овочерізка, адже їх треба нарізати тонко. А так, в цілому, рецепт листкового салату з моркви досить простий - переконайтеся самі.
- Морква - 4 штуки
- Цукіні - 2 штуки (зелений)
- Цукіні - 1 штука (жовтий)
- Червона цибуля - 1 штука
- Шпинат - 2 склянки
- Лимонний сік - 3 чайних ложки
- Рубаний кріп - 2 чайних ложки
- Свіжа рубана петрушка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

Чистимо моркву і нарізаємо її тонкими довгими шматочками. Слідкуйте, щоб вони не ламалися і не просвічувалися.

Ріжемо цибулю кільцями теж тонко. Потім нарізаємо цукіні (як і морква).

Важливо! Цукіні гарненько солимо, даємо постояти, розплакатися) Потім промиваємо і розкладаємо на рушники. Вони повинні добре висохнути.

Своїм та сушимо шпинат.

Займемося соусом. Змішуємо лимонний сік, оливкова олія, спеції і рубану зелень, добре перемішуємо.

Викладаємо будь-яку квадратну форму харчовою плівкою.

Починаємо викладати наші овочі шарами. Першими йдуть цукіні) За ними - морква.

Зверху викладаємо цибулю, скроплюємо соусом.

Повторюємо всі верстви, додаючи ще й шпинат.

Останній шар - це цибуля. Не забуваємо полити соусом. Закриваємо гарненько харчовою плівкою.

Бажано зверху накрити чимось важким і відправити салат в холодильник просочитися.

Готово! Розріжте салат на порції і подавайте до столу. Смачного)