Новорічний листковий салат
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже простий і свіжий салат до новорічного столу з овочів, сиру і бекону. Приправимо його майонезом. Такий салат можна подати до гарячого, а можна їсти і як самостійне блюдо.
Напередодні Нового року стіл ломиться від салатів з майонезом і вареними овочами. Я ж пропоную простий рецепт салату зі свіжими овочами, майонез також залишу. Він красиво виглядає і виходить дуже смачним.
Як приготувати новорічний листковий салат?
1. Салат, селера, болгарський перець, печериці (якщо використовуєте свіжі) промийте і просушіть паперовим рушником. Перець очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Селера подрібніть, а салат порвіть.
2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
3. Бекон наріжте і обсмажте на сковороді на середньому вогні до хрустких смужок.
4. Сир натріть на тертці.
5. У мисочці перемішайте майонез, сіль, базилік і перець.
6. У велику сервировочную (скляну, бажано) миску шарами викладіть нарізані овочі. Зверху покрийте їх шаром приправленого майонезу. На майонез викладіть тертий сир і посипте беконом. Салат можна зберігати під харчовою плівкою в холодильнику до подачі.
Смачного!
- Салат (пучок) - 1 штука
- Синій цибулю - 1 штука
- Селера (стебла) - 2-4 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Печериці - 150 грам (можна мариновані)
- Майонез - 5-7 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Базилік сушений - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
- Сир - 150 грам
- Бекон (нарізка) - 5-7 скибочок
Як приготувати новорічний листковий салат?
1. Салат, селера, болгарський перець, печериці (якщо використовуєте свіжі) промийте і просушіть паперовим рушником. Перець очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Селера подрібніть, а салат порвіть.
2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
3. Бекон наріжте і обсмажте на сковороді на середньому вогні до хрустких смужок.
4. Сир натріть на тертці.
5. У мисочці перемішайте майонез, сіль, базилік і перець.
6. У велику сервировочную (скляну, бажано) миску шарами викладіть нарізані овочі. Зверху покрийте їх шаром приправленого майонезу. На майонез викладіть тертий сир і посипте беконом. Салат можна зберігати під харчовою плівкою в холодильнику до подачі.
Смачного!