Легкі запечені яблука
(покроковий рецепт з фото)
Як же це все-таки смачно! Ніжна м'якоть печеного яблука вибухає в роті мільйоном яскравих бризок, дарує відчуття свята і феєрверку, приносить нотки солодощі і кислинку, легкість і насичення.
Навіть дуже смачні яблука, щойно зірвані з дерева, можуть набриднути. Тоді на допомогу приходять печені яблука в духовці - повсякденне дієтичне блюдо або ошатне святкове частування, в залежності від того, які інгредієнти ви включили в рецепт і як оформили подачу.
- Яблука - 5 штук
- Журавлина - 250 грам
- Мед - 4 чайних ложки
- Цукор - 5 чайних ложок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вода - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
1. Промийте яблука під проточною водою, видаліть серцевину з помощю ножа або ложки.
2. Помістіть в середину яблука мед, журавлину. Зверху присипте цукром.
3. Додайте на дно дека води стільки, щоб тільки покрилося дно. До кожного яблучку додайте шматочок вершкового масла зверху.
4. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 25-30 хвилин або поки яблука не стануть м'якими.