Лаваш зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат, як і будь-яка інша зелень, дуже корисний для організму. Але мало хто їстимуть його "просто так" (тим більше діти). Саме в таких випадках рятує рецепт, як приготувати лаваш зі шпинатом.
Люблю обсмажувати лаваш, тоді у нього виходить хрустка і рум'яна кірочка. У мене шпинат був заморожений, поэтому я "припустил" його на сковороді з вершковим маслом. Свіжий шпинат можна тільки помити, нашаткувати і змішати з іншими інгредієнтами. Мені дуже до душі така начинка, тому рекомендую її всім.
- Лаваш - 3 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Шпинат - 900 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. Насамперед дістаю з упаковки лаваш, кожен лист розрізаю на 4 шматочка.
2. У сковороді розтоплюю шматочок вершкового масла і додаю заморожений шпинат. Нарізаю цибулю півкільцями, відправляю його до шпинату, зелена цибуля мою і нарізаю, додаю в сковороду, перемішую, солю і перчу за смаком.
3. Відварюю яйця, натираю їх на тертці, змішую яйця зі шпинатом. Кожен шматочок лаваша розкладаю на столі, викладаю по центру начинку, загортаю конвертиком.
4. Те ж саме проробляю і з іншими шматочками лаваша.
5. Сковороду розігріваю, додаю шматочок вершкового масла, обсмажую лаваш з двох сторін.
6. Готові конвертики подаю до столу гарячими, смачного!