Лаваш зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей вишуканий і в той же час простий рецепт лаваша зі шпинатом і сиром - справжнє кулінарне відкриття! Дуже ніжний смак, зовсім не схожий на звичні соковиті рулети з лаваша! раджу!
Такий лаваш зі шпинатом і сиром вже точно не залишить нікого байдужим! Блюдо вражає своєю ніжністю, тому воно повністю виправдовує фінансові витрати і час, проведене за плитою. Рулетики краще їсти гарячими, в холодному вигляді вони хоч і їстівні, але сир все ж смачніше в розплавленому стані.
- Лаваш тонкий - 300 грам
- Шпинат - 170 грам
- Сир плавлений - 100 грам
- Сир фета - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 355 мілілітрів
- Борошно - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Спеції - За смаком
1. Нагріємо молоко на маленькому вогні, розчинний в ньому борошно, масло і плавлений сир. Постійно помішувати, щоб не згорнулося. Далі потроху додаємо тертий твердий сир і подрібнену фету.
2. Коли закипить, додамо пропущений через прес часник, цибуля півкільцями і листя шпинату. Ще раз доводимо до кипіння, додамо по необхідності спеції і сіль і знімаємо з вогню.
3. Цією сумішшю щедро змащуємо лаваш, звертаємо його тугим рулетом. Разрежем його на порційні шматочки і обсмажити кожен на сковороді гриль (або просто на сухій сковороді). Готово!