Ламаджо з яловичим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Тепер не обов'язково їхати в іншу країну, щоб поласувати її національними делікатесами. Ви зможете зробити самостійно блюдо за рецептом, як приготувати Ламаджо вірменський. Спробуйте!
За своєю суттю ламаджо - це відкритий м'ясний пиріг або м'ясна піца з додаванням зелені, свіжих томатів і достатку спецій. Можна приготувати самостійно основу з тіста або купити готовий лаваш і зробити ламаджо на його основі. До столу страву подають вже остиглим.
- Борошно - 3 склянки
- Окріп - 315 мілілітрів
- Картопляний крохмаль - 1/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Швидкорозчинні дріжджі - 1 Чайна ложка
- Фарш із яловичини - 425 грам
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Пластівці перцю чилі - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- М'ята - 1/4 пучка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Червоний перець - 0, 5 штуки
- Зелений перець - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука
1
У миску висипте 2 склянки борошна і залийте окропом, перемішайте і залиште на півгодини.
2
В іншій ємності змішайте крохмаль з борошном, сіллю, соняшниковою олією і дріжджами. Влийте приготовлену суміш до раніше приготовленої масі з води і борошна, замісіть тісто і залиште його на 1 час.
3
Розділити тісто 8 частин і сформуйте кульки, залиште їх на 30 хвилин, потім розкачайте кожен в пласт діаметром близько 20 сантиметрів.
4
У чашу блендера викладіть кетчуп, томатну пасту, пластівці перцю чилі, вичавити сік одного лимона, додайте петрушку, м'яту, кмин, паприка, червоний і зелений перці, томат. Перебити все в пастоподібну масу, щоб виднілися шматочки овочів.
5
З'єднайте отриману масу з фаршем і добре перемішайте.
6
Візьміть трохи начинки і викладіть на розкачане тісто, розподіліть по всій поверхні.
7
Випікайте в розігрітій до 230 градусів духовці 3-5 хвилин, потім остудіть і подавайте до столу.