Голубці з яловичим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Вічна суперечка у нас з чоловіком, які голубці смачніше: у вершковому або томатному соусі? Він за перший варіант, але перемогла я! Адже я знайшла такий смачний рецепт, який став 100% доводом за мій вибір.
І що ще зрозуміла, адже це блюдо можна віднести до правильного харчування. Тут трохи цукру, немає глютену і все гаситься, а не смажиться. Тому багатьом буде цікаво дізнатися про те, як приготувати голубці з яловичим фаршем в томатному соусі. Він, до речі, вийшов пряним з кислинкою, але зовсім не гострим.
- Білокачанна капуста - 2 кілограма
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Рис довгозерний - 200 грам (відварений)
- Томатний соус - 840 грам
- Помідори - 420 грам (перетерті)
- Яйце - 1 штука
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Кріп, гілочка - 2 штуки
- Квашена капуста - 200-300 грам
- Курячий бульйон - 120 мілілітрів
- Запашний перець - 0, 25 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Закип'ятіть велику кількість води. Опустіть в неї промиту капусту. Варіть її 5 хвилин.
3. Потім качан промийте і залиште остигати.
4. У цей час зробіть фарш. Дрібно нашатковану цибулю перемішайте з половиною квашеної капусти, подрібненим кропом, фаршем, сіллю, відвареним рисом, перцем і 1/3 частиною томатного соусу. Для ідеального смаку залиште фарш на 2 години в холодильнику.
5. Тим часом велике листя капусти зовні дрібно наріжте.
6. А невеликі листя розберіть, видаливши ножем товсті частини.
7. Тепер з фаршу зробіть однакового розміру котлетки. Викладайте їх в капустяні листи, як на фото.
8. Потім начинку загортати, закріплюючи капусту з боків.
9. Займіться соусом. У каструлі змішайте томатний соус з пастою, соком, помідорами, цукром, паприка, запашним перцем і подрібненим часником. Увімкніть середній вогонь. Готуйте пару хвилин.
10. Потім зберіть блюдо. Викладіть свіжу і квашену капусту. Влийте бульйон.
11. Розкладіть одним шаром голубці. Змастіть їх 1/3 частиною соусу.
12. Повторіть процедуру, поки соус і голубці не закінчаться.
13. Гасіть голубці 2-2, 5 години на невеликому вогні. Смачного!