Млинці з м'ясним яловичим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готують по всьому світу з різними начинками. Якщо ви любите солодкі млинці та солону начинку, то цей рецепт для вас. В даному рецепті використовується фарш з яловичини, приготовлений вдома.
Тонкі млинці традиційно подаються з різними начинками (солодкої і солоної). У нашому випадку - це м'ясний фарш з цибулею. Готуються такі млинці близько 2 годин (з урахуванням приготування м'яса і фаршу з нього). Подавайте їх зі сметаною і чаєм. Смачного!
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штук
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 1 штук
- Борошно - 2-3 склянок
- Сіль і цукор - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - 100 грам
1. Для таких млинців я вирішила вибрати класичний варіант: розведіть молоко, додайте в нього сіль і цукор за смаком, яйце і всипте поступово борошно. Замішуйте, поки не розчиняться грудки. Це можна робити за допомогою міксера або віночка. Муки додавайте стільки, щоб маса була середньої густини. Занадто густе тісто зробить млинці товстими, а млинці з рідкого будуть рватися.
2. Поки будемо смажити млинці, можна приготувати начинку. Для цього відваріть м'ясо до готовності, після чого остудіть його. Отже, млинці смажте на добре розпеченій сковороді.
3. З обох боків до рум'яного кольору. Я ще іноді змащую сковороду салом (для того, щоб перші млинці не пригорали).
4. Складайте млинці один на один і кожен з них промазуйте вершковим маслом.
5. Наріжте цибулю півкільцями і відправте його на сковороду. Додайте трохи рослинного масла.
6. Обсмаживши пару хвилин цибулю, надішліть до нього фарш (попередньо остигле м'ясо пропустіть через м'ясорубку). Обсмажте ще пару хвилин, після чого додайте трохи води (приблизно 100 мл) і потім на слабкому вогні. Фарш вийде більш соковитим і м'яким.
7. Викладайте начинку в кожен млинець і загортати його.
8. Викладайте млинці на загальне блюдо. Вони відразу готові до вживання. А можна ще розігріти, обсмажити до скоринки.