Лагман з баранини в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Лагман з баранини - відмінне в усіх відношеннях блюдо, воно дуже смачне і дуже ситне, в такому лагмане ви можете використовувати будь-які овочі на ваш смак, а зробити його в мультиварці зовсім не складно.
Рецепт приготування лагмана з баранини в мультиварці відноситься до середньоазіатської кухні, але, на мій погляд, це блюдо буде мати гарний вигляд на столі у будь-якої господині. Всі необхідні для лагмана інгредієнти цілком звичні для нас - це м'ясо і різні овочі, які подаються разом з локшиною. Причому самі овочі ви можете вибрати абсолютно будь-які на ваш смак, та й консистенція страви залежить від ваших уподобань, адже лагман може виступати як в якості супу, так і бути основною стравою, в залежності від кількості доданої рідини. Так що якщо вам цікаво, як приготувати лагман з баранини в мультиварці, я з радістю розповім вам про це, а ви обов'язково спробуйте зробити таке чудове блюдо.
1) Для початку промиваємо баранину і нарізаємо її невеликими кубиками, цибуля подрібнюємо, морква трьом на крупній тертці. Картоплю нарізаємо кубиками за розміром, як і м'ясо, редьку і перець ріжемо брусками, часник подрібнюємо.
2) Тепер наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла і включаємо режим "випічка", викладаємо в чашу баранину і смажимо її до золотистого кольору.
3) Додаємо до м'яса моркву, редьку і цибулю, перемішуємо все і смажимо ще хвилин 10-15.
4) Потім викладаємо в чашу картопля і болгарський перець, наливаємо воду, розбавлену з томатною пастою, солимо і перчимо все за смаком, включаємо режим "гасіння" з 1, 5 годину.
5) приблизно за 10 хвилин до закінчення режиму додаємо в блюдо часник. У каструлі нагріваємо воду, злегка солимо її і відварюємо у воді локшину до повної готовності, потім відкидаємо її на друшляк і промиваємо.
6) Відварену локшину викладаємо на тарілку, на неї кладемо шматочки баранини і овочів, поливаємо все соусом і посипаємо свіжою зеленню, подаємо блюдо до столу.
Приємного всім апетиту!
- Баранина - 500 грам
- Локшина для лагмана - 200 грам
- Картопля - 3 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Редька - 0, 5 штуки
- Вода - 1 літр
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком (для подачі)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
1) Для початку промиваємо баранину і нарізаємо її невеликими кубиками, цибуля подрібнюємо, морква трьом на крупній тертці. Картоплю нарізаємо кубиками за розміром, як і м'ясо, редьку і перець ріжемо брусками, часник подрібнюємо.
2) Тепер наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла і включаємо режим "випічка", викладаємо в чашу баранину і смажимо її до золотистого кольору.
3) Додаємо до м'яса моркву, редьку і цибулю, перемішуємо все і смажимо ще хвилин 10-15.
4) Потім викладаємо в чашу картопля і болгарський перець, наливаємо воду, розбавлену з томатною пастою, солимо і перчимо все за смаком, включаємо режим "гасіння" з 1, 5 годину.
5) приблизно за 10 хвилин до закінчення режиму додаємо в блюдо часник. У каструлі нагріваємо воду, злегка солимо її і відварюємо у воді локшину до повної готовності, потім відкидаємо її на друшляк і промиваємо.
6) Відварену локшину викладаємо на тарілку, на неї кладемо шматочки баранини і овочів, поливаємо все соусом і посипаємо свіжою зеленню, подаємо блюдо до столу.
Приємного всім апетиту!