Лагман в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Лагман - одночасно і перше, і друге. Насичений смак - ось його відмінна риса. Найчастіше лагман готують в казані, я ж пропоную вам приготувати лагман в мультиварці.
Варіантів готування лагмана сила-силенна. Я пропоную вам рецепт лагмана, який пробувала в Криму. Він трохи відрізняється від класичного рецепту, але в тому і принадність цієї страви - ви можете готувати його з тих овочів, що вам подобаються. Цей покроковий рецепт лагмана в мультиварці підійде і новачкам - фотографії і докладний опис зроблять процес приготування абсолютно нескладним, так що блюдо зможе приготувати навіть недосвідчений кулінар. Хай щастить!
- М'ясо - 500 грам (баранина, свинина або яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Перецьь болгарський - 2 штуки (краще - різних квітів)
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Баклажан - 1 штука (або кабачок)
- Помідор - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - - За смаком (обов'язково - Braai)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Локшина - 400 грам (в ідеалі - спеціальна Лагман локшина, але якщо її немає - підійде будь-яка)
- Перець - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
Спочатку необхідно зварити локшину. У чашу мультиварки покласти локшину, залити окропом. Вибрати режим "суп" . Час готування 20 хвилин. Після закінчення програми злити воду, вийняти локшину.
М'ясо вимити, обсушити, нарізати кубиками середньої величини.
Цибулю почистити, нарізати кубиками.
Часник почистити, нарізати дрібно.
Морква вимити, почистити, нарізати соломкою.
Перецьь болгарський вимити, очистити від насіння, нарізати соломкою
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
Баклажан вимити, нарізати кубиками.
Помідори вимити, нарізати кубиками.
Зелень вимити, обсушити, нарізати дрібно.
У мультиварки вибрати режим "випічка" . Налити в чашу мультиварки соняшникову олію. Додати м'ясо, добре обсмажити.
До обсмажують м'яса додати цибулю і часник. Слідом додати всі нарізані овочі.
Змінити режим мультиварки на "гасіння" . Залити інгредієнти водою так, щоб вона їх покривала повністю. Додати сіль, перець, спеції, половину нарізаної зелені. Час готування 30 хвилин.
Подавати потрібно так - в тарілку кладуть локшину, зверху викладають м'ясо з овочами, посипають зеленню. Смачного!