Рецепт Квашена капуста з кропом фото

Квашена капуста з кропом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Зелень , Білокачанна капуста , Кріп
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Квашення , Кисле
Кількість порцій: 10-15

Вітаміни взимку дуже потрібні, для цього господині часто заморожують овочі, ягоди. Хотілося б сьогодні підготувати з вами на зиму квашену капусту з кропом.

Опис приготування:

У чому краса заготовки капусти на зиму? Це те, що з неї можна робити смачні борщі, а якщо в таку капусточку додати трохи рослинного масла і ріпчастої цибулі, ви отримуєте корисний салат до свого столу. Простий рецепт квашеної капусти з кропом читайте у нас.

  • Капуста білокачанна - 6 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Насіння кропу - 3-4 Ст. Ложок (можна додати за смаком)
квашена капуста з кропом - фото крок 1
Простий рецепт приготування квашеної капусти з кропом:
1. Капусту очищаємо від брудних листочків, промиваємо і тонко нашінковиваем.
квашена капуста з кропом - фото крок 2
2. Солимо нашу капусточку і перемішуємо так, щоб сіль розподілилася рівномірно. Трохи пам'ятаєте її, але не перестарайтеся, якщо вона буде занадто м'яка - буде несмачно. Додаємо до капусти насіння кропу і також все перемішуємо.
квашена капуста з кропом - фото крок 3
3. Перекладаємо капусту в ємність, утрамбовуємо її, накриваємо тарілкою і кладемо зверху вантаж. Капуста, при цьому повинна виділити стільки соку, щоб повністю була їм покрита.
квашена капуста з кропом - фото крок 4
4. Наша капусточка повинна зберігатися 3 дня в теплому приміщенні, можете залишити на кухні, при цьому на 2-ий і 3-ий день капусту необхідно відкрити і проколоти ножем весь шар, щоб звільнити її від скупчився газу. Утворилася пінку необхідно знімати. Після того як капустяний сік перестає пузиритися, приблизно на 4-ий день, ми можемо помістити капусту в холодне місце. Підготовка капусти до зимового періоду завершена! Спробуйте і вам сподобається!

Схожі рецепти