Квашена капуста з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Вітаміни взимку дуже потрібні, для цього господині часто заморожують овочі, ягоди. Хотілося б сьогодні підготувати з вами на зиму квашену капусту з кропом.
У чому краса заготовки капусти на зиму? Це те, що з неї можна робити смачні борщі, а якщо в таку капусточку додати трохи рослинного масла і ріпчастої цибулі, ви отримуєте корисний салат до свого столу. Простий рецепт квашеної капусти з кропом читайте у нас.
- Капуста білокачанна - 6 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Насіння кропу - 3-4 Ст. Ложок (можна додати за смаком)
Простий рецепт приготування квашеної капусти з кропом:
1. Капусту очищаємо від брудних листочків, промиваємо і тонко нашінковиваем.
1. Капусту очищаємо від брудних листочків, промиваємо і тонко нашінковиваем.
2. Солимо нашу капусточку і перемішуємо так, щоб сіль розподілилася рівномірно. Трохи пам'ятаєте її, але не перестарайтеся, якщо вона буде занадто м'яка - буде несмачно. Додаємо до капусти насіння кропу і також все перемішуємо.
3. Перекладаємо капусту в ємність, утрамбовуємо її, накриваємо тарілкою і кладемо зверху вантаж. Капуста, при цьому повинна виділити стільки соку, щоб повністю була їм покрита.
4. Наша капусточка повинна зберігатися 3 дня в теплому приміщенні, можете залишити на кухні, при цьому на 2-ий і 3-ий день капусту необхідно відкрити і проколоти ножем весь шар, щоб звільнити її від скупчився газу. Утворилася пінку необхідно знімати. Після того як капустяний сік перестає пузиритися, приблизно на 4-ий день, ми можемо помістити капусту в холодне місце. Підготовка капусти до зимового періоду завершена! Спробуйте і вам сподобається!