Рецепт Квас з сухого квасу фото

Квас з сухого квасу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти
Рецепти без шкоди
На полуденок
Напої , Квас
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 6 г. 0 хв.

Квас - це безалкогольний напій, який відмінно освіжає. Можна сміливо зробити його самостійно. А як я вам розповім!

Опис приготування:

Квас можна зробити з житнього хліба, на основі дріжджів, закваски або сухого квасу. Процес тривалий і вимагає від вас зусиль. Готовий напій зберігайте в пляшках в холодильнику і пийте охолоджений. Можете додати до нього родзинки, сухофрукти або житній хліб в самому кінці приготування.

  • Сухий квас - 160 грам
  • Вода - 5-8 літрів
  • Житня стартер - 60 грам
  • Сироп агави - 60 мілілітрів
квас з сухого квасу - фото крок 1
1. У велику каструлю додайте сухий квас, залийте 1, 9-2 літрами окропу, накрийте кришкою і залиште на 2-3 годину.
квас з сухого квасу - фото крок 2
2. Через 1 годину підійміть кришку і подивіться, як виглядає суміш, потім знову закрийте.
квас з сухого квасу - фото крок 3
3. Через 3 години вийде ось така каламутна рідина з осадом.
квас з сухого квасу - фото крок 4
4. Додайте в каструлю залишилася холодну воду, тільки не з крана, використовуйте з пляшки або холодну кип'ячену воду. Склянкою зачерпніть квас, потім розчиніть в ньому закваску і перелийте назад.
квас з сухого квасу - фото крок 5
5. Залиште каструлю при температурі 22-23 ступеня 48 годин. Через 12 годин ви побачите, що на поверхні утворюються бульбашки.
квас з сухого квасу - фото крок 6
6. Через 24 години після початку процесу бродіння додайте сироп агави.
квас з сухого квасу - фото крок 7
7. Акуратно розлийте вміст каструлі по пляшках, щоб осад залишився на дні. Зберігайте квас в холодильнику.

Схожі рецепти