Квас з сухого квасу
(покроковий рецепт з фото)
Квас - це безалкогольний напій, який відмінно освіжає. Можна сміливо зробити його самостійно. А як я вам розповім!
Квас можна зробити з житнього хліба, на основі дріжджів, закваски або сухого квасу. Процес тривалий і вимагає від вас зусиль. Готовий напій зберігайте в пляшках в холодильнику і пийте охолоджений. Можете додати до нього родзинки, сухофрукти або житній хліб в самому кінці приготування.
- Сухий квас - 160 грам
- Вода - 5-8 літрів
- Житня стартер - 60 грам
- Сироп агави - 60 мілілітрів
1. У велику каструлю додайте сухий квас, залийте 1, 9-2 літрами окропу, накрийте кришкою і залиште на 2-3 годину.
2. Через 1 годину підійміть кришку і подивіться, як виглядає суміш, потім знову закрийте.
3. Через 3 години вийде ось така каламутна рідина з осадом.
4. Додайте в каструлю залишилася холодну воду, тільки не з крана, використовуйте з пляшки або холодну кип'ячену воду. Склянкою зачерпніть квас, потім розчиніть в ньому закваску і перелийте назад.
5. Залиште каструлю при температурі 22-23 ступеня 48 годин. Через 12 годин ви побачите, що на поверхні утворюються бульбашки.
6. Через 24 години після початку процесу бродіння додайте сироп агави.
7. Акуратно розлийте вміст каструлі по пляшках, щоб осад залишився на дні. Зберігайте квас в холодильнику.