Квас в домашніх умовах з сухого квасу
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж холодний освіжаючий квас спекотним літнім днем? Цей напій додає сил і бадьорості, а також дуже корисний для травлення. Ви з легкістю зможете приготувати квас і вдома.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати квас в домашніх умовах з сухого квасу, то цей рецепт буде дуже доречним. Ви можете готувати великі порції, так як цей напій відмінно зберігається в холодильнику. Літо на носі, тому обов'язково додайте собі цей рецепт в обране!
- Квас сухий - 250 грам (хлібний)
- Цукор - 300 грам
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Ізюм - 25 грам
- Вода - 6-8 літрів
Екстракт хлібного квасу насипте в каструльку. Закип'ятіть чисту питну воду (близько двох літрів), залийте нею хлібний екстракт. Накрийте каструльку кришкою і настоюйте суміш протягом трьох годин.
Візьміть нову чисту каструльку, через марлю процідіть в неї настояний екстракт хлібного квасу. Якщо марлі або бинта у вас під рукою не виявилося, то це можна зробити за допомогою сита.
Близько ста мілілітрів води нагрійте до теплого стану. У піалку помістіть дріжджі. Залийте їх теплою водою і гарненько все перемішайте.
У каструльку з процеженной хлібною закваскою долийте залишок чистої питної кип'яченої води. Вона обов'язково повинна бути попередньо кип'яченою, так як термічній обробці квас піддаватися не буде.
В отриману рідину введіть теплу воду з дріжджами. Також закиньте туди родзинки, який слід попередньо добре промити і обдати окропом.
Поставте отриману суміш в тепле місце без протягів, накрийте нещільно кришкою і залиште бродити три доби. Потім квас обережно процідіть через сито, щоб позбутися від родзинок, який вже не потрібен. Готовий квас перелийте в скляну або глиняну тару і зберігайте в холодильнику.