Рецепт Квас в домашніх умовах з сухого квасу фото

Квас в домашніх умовах з сухого квасу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Ізюм
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Напої, Квас

Що може бути краще, ніж холодний освіжаючий квас спекотним літнім днем? Цей напій додає сил і бадьорості, а також дуже корисний для травлення. Ви з легкістю зможете приготувати квас і вдома.

Якщо вам стало цікаво, як приготувати квас в домашніх умовах з сухого квасу, то цей рецепт буде дуже доречним. Ви можете готувати великі порції, так як цей напій відмінно зберігається в холодильнику. Літо на носі, тому обов'язково додайте собі цей рецепт в обране!

  • Квас сухий - 250 грам (хлібний)
  • Цукор - 300 грам
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Ізюм - 25 грам
  • Вода - 6-8 літрів
квас в домашніх умовах з сухого квасу - фото крок 1
Екстракт хлібного квасу насипте в каструльку. Закип'ятіть чисту питну воду (близько двох літрів), залийте нею хлібний екстракт. Накрийте каструльку кришкою і настоюйте суміш протягом трьох годин.
квас в домашніх умовах з сухого квасу - фото крок 2
Візьміть нову чисту каструльку, через марлю процідіть в неї настояний екстракт хлібного квасу. Якщо марлі або бинта у вас під рукою не виявилося, то це можна зробити за допомогою сита.
квас в домашніх умовах з сухого квасу - фото крок 3
Близько ста мілілітрів води нагрійте до теплого стану. У піалку помістіть дріжджі. Залийте їх теплою водою і гарненько все перемішайте.
квас в домашніх умовах з сухого квасу - фото крок 4
У каструльку з процеженной хлібною закваскою долийте залишок чистої питної кип'яченої води. Вона обов'язково повинна бути попередньо кип'яченою, так як термічній обробці квас піддаватися не буде.
квас в домашніх умовах з сухого квасу - фото крок 5
В отриману рідину введіть теплу воду з дріжджами. Також закиньте туди родзинки, який слід попередньо добре промити і обдати окропом.
квас в домашніх умовах з сухого квасу - фото крок 6
Поставте отриману суміш в тепле місце без протягів, накрийте нещільно кришкою і залиште бродити три доби. Потім квас обережно процідіть через сито, щоб позбутися від родзинок, який вже не потрібен. Готовий квас перелийте в скляну або глиняну тару і зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти