Квас окрошка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Вже прийшла тепла пора, а це значить, що настав час літніх посиденьок на природі. У мене особисто такий час асоціюється з поїздками в ліс або сад, а там наша компанія обов'язково робить окрошку.
І як можна уявити цей салат без відповідного напою в доповненні? Тому обов'язково вивчіть, як приготувати квас окрошка в домашніх умовах. Дуже важливо підібрати негазований, несолодкий і кислий житній квас. Інакше окрошка буде зіпсована. Тому уважно знайомтеся з рецептом.
- Вода - 3500 мілілітрів
- Цукор - 75 грам
- Житній хліб - 500 грам
- Дріжджі свіжі - 15 грам
Хліб наріжте кубиками, покладіть на деко і на 7 хвилин заберіть в духовку при 180 градусах.
Утворені сухарі перекладіть в 3-літрову банку. Залийте їх двома літрами гарячої води. Залиште банку на півтори години в теплому місці під кришкою.
Настій процідіть через сито, залишивши хлібну масу в банку. Залийте її знову півтора літрами гарячої води. Залиште банку на 2 години під кришкою в теплому місці.
Потім розведіть дріжджі в 100 мл. Теплої води.
Тепер знову процідіть рідину. З'єднайте перший розчин з другим, прибравши всю хлібну масу. Додайте в квас цукор і дріжджі. Перемішайте. Залиште його на 12 годин при кімнатній температурі.
Через цей час добре процідіть квас. Залиште його в холодильнику на 6 годин. Приємною дегустації!