Рецепт Квас окрошка в домашніх умовах фото

Квас окрошка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Ізюм
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Літні
Напої , Квас
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Вже прийшла тепла пора, а це значить, що настав час літніх посиденьок на природі. У мене особисто такий час асоціюється з поїздками в ліс або сад, а там наша компанія обов'язково робить окрошку.

Опис приготування:

І як можна уявити цей салат без відповідного напою в доповненні? Тому обов'язково вивчіть, як приготувати квас окрошка в домашніх умовах. Дуже важливо підібрати негазований, несолодкий і кислий житній квас. Інакше окрошка буде зіпсована. Тому уважно знайомтеся з рецептом.

  • Вода - 3500 мілілітрів
  • Цукор - 75 грам
  • Житній хліб - 500 грам
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
квас окрошка в домашніх умовах - фото крок 1
Хліб наріжте кубиками, покладіть на деко і на 7 хвилин заберіть в духовку при 180 градусах.
квас окрошка в домашніх умовах - фото крок 2
Утворені сухарі перекладіть в 3-літрову банку. Залийте їх двома літрами гарячої води. Залиште банку на півтори години в теплому місці під кришкою.
квас окрошка в домашніх умовах - фото крок 3
Настій процідіть через сито, залишивши хлібну масу в банку. Залийте її знову півтора літрами гарячої води. Залиште банку на 2 години під кришкою в теплому місці.
квас окрошка в домашніх умовах - фото крок 4
Потім розведіть дріжджі в 100 мл. Теплої води.
квас окрошка в домашніх умовах - фото крок 5
Тепер знову процідіть рідину. З'єднайте перший розчин з другим, прибравши всю хлібну масу. Додайте в квас цукор і дріжджі. Перемішайте. Залиште його на 12 годин при кімнатній температурі.
квас окрошка в домашніх умовах - фото крок 6
Через цей час добре процідіть квас. Залиште його в холодильнику на 6 годин. Приємною дегустації!

Схожі рецепти