Закваска для квасу
(покроковий рецепт з фото)
Цей натуральний напій відмінно втаязикє спрагу, тому полюбився дуже багатьом. Пропоную на замітку дивно простий рецепт закваски для квасу, яку можна зробити на власній кухні.
Це дуже простий і доступний варіант, як зробити закваску для квасу в домашніх умовах. У готового напою буде насичений колір, приємний аромат і прекрасний смак. Така заготовка стане справжнім порятунком в спекотну літню пору.
- Житній хліб - 250 грам(+ на сухарики)
- Цукор - 100 грам
- Вода - 1.5 L
1. Чорний хліб наріжте невеликими кубиками і викладіть в глибоку миску. Використовувати в рецепті приготування закваски для квасу можна вже не дуже свіжий хлібець.
2. Воду нагрівайте приблизно до 35-40 градусів. Влийте її в мисочку і акуратно перемішайте, щоб вона добре покрила хліб. Потім поступово всипати цукор. Кількість цукру може бути і менше. Головне, щоб водичка вийшла солодкуватої, але не сиропом, інакше процес бродіння може не відбутися.
3. Все як слід перемішайте. Накрийте миску чистої марлею і приберіть в тепле місце приблизно на 3 дня. Точний термін назвати складно, так як все залежить від температури, в якій буде бродити закваска для квасу в домашніх умовах.
4. Окремо наріжте трохи того ж чорного хліба, викладіть на деко і відправте в духовку.
5. Сухарики потрібно не просто підсушити, а відверто перетримати. З їх допомогою ви зможете регулювати колір і аромат квасу.
6. Ось такий нескладний варіант, як зробити закваску для квасу. Після можна приступати до приготування самого напою, з'єднавши закваску, сухарі і воду і додавши цукор.