Рецепт Закваска для квасу фото

Закваска для квасу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі, Сухарики
На швидку руку
Напої, Квас

Цей натуральний напій відмінно втаязикє спрагу, тому полюбився дуже багатьом. Пропоную на замітку дивно простий рецепт закваски для квасу, яку можна зробити на власній кухні.

Це дуже простий і доступний варіант, як зробити закваску для квасу в домашніх умовах. У готового напою буде насичений колір, приємний аромат і прекрасний смак. Така заготовка стане справжнім порятунком в спекотну літню пору.

  • Житній хліб - 250 грам(+ на сухарики)
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 1.5 L
закваска для квасу - фото крок 1
1. Чорний хліб наріжте невеликими кубиками і викладіть в глибоку миску. Використовувати в рецепті приготування закваски для квасу можна вже не дуже свіжий хлібець.
закваска для квасу - фото крок 2
2. Воду нагрівайте приблизно до 35-40 градусів. Влийте її в мисочку і акуратно перемішайте, щоб вона добре покрила хліб. Потім поступово всипати цукор. Кількість цукру може бути і менше. Головне, щоб водичка вийшла солодкуватої, але не сиропом, інакше процес бродіння може не відбутися.
закваска для квасу - фото крок 3
3. Все як слід перемішайте. Накрийте миску чистої марлею і приберіть в тепле місце приблизно на 3 дня. Точний термін назвати складно, так як все залежить від температури, в якій буде бродити закваска для квасу в домашніх умовах.
закваска для квасу - фото крок 4
4. Окремо наріжте трохи того ж чорного хліба, викладіть на деко і відправте в духовку.
закваска для квасу - фото крок 5
5. Сухарики потрібно не просто підсушити, а відверто перетримати. З їх допомогою ви зможете регулювати колір і аромат квасу.
закваска для квасу - фото крок 6
6. Ось такий нескладний варіант, як зробити закваску для квасу. Після можна приступати до приготування самого напою, з'єднавши закваску, сухарі і воду і додавши цукор.

Схожі рецепти