Рецепт Закваска для квасу фото

Закваска для квасу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі , Сухарики
На швидку руку
Напої , Квас
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Цей натуральний напій відмінно втаязикє спрагу, тому полюбився дуже багатьом. Пропоную на замітку дивно простий рецепт закваски для квасу, яку можна зробити на власній кухні.

Опис приготування:

Це дуже простий і доступний варіант, як зробити закваску для квасу в домашніх умовах. У готового напою буде насичений колір, приємний аромат і прекрасний смак. Така заготовка стане справжнім порятунком в спекотну літню пору.

  • Житній хліб - 250 грам(+ на сухарики)
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 1.5 L
закваска для квасу - фото крок 1
1. Чорний хліб наріжте невеликими кубиками і викладіть в глибоку миску. Використовувати в рецепті приготування закваски для квасу можна вже не дуже свіжий хлібець.
закваска для квасу - фото крок 2
2. Воду нагрівайте приблизно до 35-40 градусів. Влийте її в мисочку і акуратно перемішайте, щоб вона добре покрила хліб. Потім поступово всипати цукор. Кількість цукру може бути і менше. Головне, щоб водичка вийшла солодкуватої, але не сиропом, інакше процес бродіння може не відбутися.
закваска для квасу - фото крок 3
3. Все як слід перемішайте. Накрийте миску чистої марлею і приберіть в тепле місце приблизно на 3 дня. Точний термін назвати складно, так як все залежить від температури, в якій буде бродити закваска для квасу в домашніх умовах.
закваска для квасу - фото крок 4
4. Окремо наріжте трохи того ж чорного хліба, викладіть на деко і відправте в духовку.
закваска для квасу - фото крок 5
5. Сухарики потрібно не просто підсушити, а відверто перетримати. З їх допомогою ви зможете регулювати колір і аромат квасу.
закваска для квасу - фото крок 6
6. Ось такий нескладний варіант, як зробити закваску для квасу. Після можна приступати до приготування самого напою, з'єднавши закваску, сухарі і воду і додавши цукор.

Схожі рецепти