Курячі стріпси (як в KFC)
(покроковий рецепт з фото)
Курячі стріпси - це шматочки філе в паніровці. Я розкрию нюанси, як приготувати курячі стріпси, щоб вони були соковитими всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Відмінний перекус для всіх членів сім'ї!
М'ясо вийде ніжніше, якщо довше простоїть в маринаді.
При обсмажуванні в сковороді стріпси насичують в себе більше масла, тому я вважаю за краще фритюрницю.
Виходить дуже ніжно, соковитий, а в поєднанні з смачним соусом - просто незвичайно!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Кукурудзяні пластівці - 400 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Перець червоний - 1 Чайна ложка
- Часник сухий - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 1 літр
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
1. Для маринаду влийте в ємність стакан води, 2 ложки соняшникової олії, 1 ст. Ложку винного оцту, 1 чайну ложку солі і стільки ж цукру. І далі 0, 5 чайної ложки червоного перцю, чорного перцю і сухого часнику.
2. Наріжте філе тонкими смугами, а потім - наполовину. Повинні вийти довгасті шматочки м'яса.
3. Помістіть все м'ясо в маринад, перемішайте, накрийте кришкою - і нехай маринується мінімум 2 годину, а краще - ніч.
4. Для панірування потрібні 2 білка, 0, 5 чайної ложки червоного перцю, чорного перцю і часнику. Все це змішайте.
5. У склянку борошна відправте чайну ложку солі, перемішайте. Кукурудзяні пластівці не повинні бути солодкими. Докладний їх, але не дуже дрібно.
6. Кожен шматок м'яса занурте в білок, потім в борошно, потім знову в білок і в кукурудзяну паніровці. Викладіть шматочки на тарілку або в сітку для фритюру.
7. Обсмажувати стріпси можна в сковороді і у фритюрі, головне, щоб було достатньо масла. Готуйте 10-12 хвилин до золотистого кольору, а потім викладіть на паперові рушники, щоб пішло зайве масло. Готово!