Курка як в KFC
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви KFC? На перший погляд може здатися, що повторити знамениту курку з цього ресторану неможливо, але я спробувала, і у мене вийшла курка як в KFC. Даю рецепт!
Курка як з KFC - відмінний спосіб порадувати своїх друзів. Я подаю її з двома соусами - гострим і песто. Обидва добре підходять. Ви можете вибрати соус і гарнір до курочки на свій смак. Маринується вона за день до торжества або просто вечері з друзями. Виходить ніжною. Рецепт курки з KFC не надто складний - виявляється, приготувати таку в домашніх умовах не складе труднощів навіть новачкові. Спробуйте - вам обов'язково сподобається!
- Курка - 1 кілограм (візьміть курячих крилець, ніжок, грудок з кістками. Різні невеликі частини. )
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Картопляний крохмаль - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сушений перець - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 1-2 склянок (або будь-якого іншого масла для смаження, на ваш смак.)
Промийте шматочки курки. Промокніть насухо. Покладіть в мішок для маринування або в миску з щільною кришкою. Змішайте молоко з топленим олією. Залийте курку. Залиште в холодильнику маринуватися на всю ніч.
На наступний день дістаньте курку, перекладіть шматочки в іншу миску і залиште стікати протягом 20 хвилин. Періодично заважайте шматочки, щоб вони стікали рівномірно.
Змішайте картопляний крохмаль з сіллю, паприкою і перцем. Потім змастіть їм шматочки курки. Дайте постояти трохи. Поки вони наполягають, розігрійте сковороду, влийте масло, нехай нагріється.
Смажте шматочки курки до рум'яної скоринки. Обсмажуйте з обох сторін. Шматочки повинні трохи тонути в маслі.
У вас вийде ось така курочка.
Смачного!